AEG wasmachine geeft foutcode EFO

Wanneer uw wasmachine plotseling een storingsmelding op het display laat zien is dat natuurlijk even schrikken. Gelukkig is met de foutcode relatief gemakkelijk te achterhalen wat er mankeert uw AEG wasmachine. Wanneer u tegen problemen aanloopt, is het slim om eerst de uitleg rond de foutmelding goed te bestuderen. Daarna bent u in de meeste gevallen in staat om de fout snel te verhelpen. Mocht uw wasmachine storing EFO laten zien op het scherm, dan leest u hieronder hoe u dit probleem snel kunt verhelpen.

Oorzaak van fout EFO bij AEG

Wanneer water op de bodemplaat in uw AEG wasautomaat terecht komt, zal de machine dat zelf detecteren en een foutmelding laten zien. In dit geval zal het storing EF0 zijn. Met behulp van onderstaande tips bent u in veel gevallen in staat om zelf fout EF0 op te lossen.

 

Zelf AEG storingscode EFO oplossen?

Storing EFO komt vooral voor bij oudere wasmachines van AEG. Deze storingscode geeft aan dat er water in de wasmachine is gekomen en dat dit niet door de machine zelf kan worden afgevoerd.

 

Error EFO verhelpen bij een AEG wasautomaat

  1. Zet de wasmachine helemaal uit en trek ook de stekker uit het stopcontact.
  2. Plaats een paar stenen of ander stevig object onder de voorpoten van de wasmachine. De machine komt schuin te staan en water kan zo weglopen.
  3. Zet de machine op een droge plaats en wacht minstens 24 uur.
  4. Steek de stekker terug in het stopcontact en gebruik minder wasmiddel.

Fout EF0 blijft op wasmachine

Heeft u bovenstaande stappen doorgelopen, maar blijft de fout te zien op het scherm van uw AEG wasmachine? Mogelijk is het probleem dan gecompliceerder. Wilt u uw wasmachine snel en vakkundig laten repareren? Maak dan vandaag nog een afspraak met een van de bij onze hersteldienst aangesloten witgoed techniekers. Onze specialisten zijn dagelijks actief door geheel België en kunnen in de meeste gevallen de volgende dag al bij u langskomen om de wasmachine te repareren.

 

We vinden het belangrijk om te zorgen voor de beste service voor uw defecte AEG wasmachine. Onze techniekers zijn daarom professioneel getraind om problemen aan uw wasmachine vakkundig te verhelpen. Bij problemen is uw AEG wasautomaat bij onze technieker in goede vertrouwde handen.

 

Waarom geeft uw AEG wasmachine een storingscode?

Een foutmelding op uw wasmachine is in de eerste plaats vervelend. Toch moet u niet vergeten dat de storing wordt gemeld voor uw gemak. Met de AEG foutcode  kunt u namelijk in de handleiding of op onze website opzoeken wat het probleem is en hoe u dat kunt oplossen.

 

Wanneer u de AEG storing doorgeeft aan onze technieker, dan weet deze exact wat het probleem is en is er dus geen technische kennis nodig om duidelijk te maken wat het probleem met uw wasmachine is. De technieker kan u daardoor zelfs telefonisch advies geven over de mogelijke oplossing van het probleem. Om u uitzoekwerk te besparen hebben we alvast een lijst voor u gemaakt met de voorkomendste AEG wasmachine storingen en foutcodes.

  • AEG wasmachine geeft foutcode EFO

Hoe gaat Hersteldienst Belgie u help om uw Wasmachine te herstellen?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.