Bosch vaatwasser problemen en storingen

Ieder merk vaatwassers gebruikt een eigen manier om storingen en problemen aan het apparaat te melden. Er kan een lampje gaan branden op het apparaat, maar steeds meer fabrikanten laten het apparaat een foutcode melden.

 

Dat is handig, want met behulp van deze storingscode kunt u er gemakkelijker achter komen wat er precies mankeert aan de vaatwasser. Ook de vaatwassers van Bosch gebruiken deze foutcodes om te laten weten dat er een probleem is. Om u te helpen problemen aan uw vaatwasmachine snel op te lossen, hebben we op deze pagina de voorkomendste Bosch storingen en foutcodes op een rijtje gezet.

 

Mocht u met behulp van de storingscode en de bijbehorende uitleg het probleem toch niet zelf kunnen oplossen, maak dan een reparatie afspraak met onze experts. Onze techniekers komen bij u thuis langs voor reparatie van uw Bosch vaatwasser.

 

Zelf fouten oplossen bij uw vaatwasser van Bosch

Wanneer uw Bosch vaatwasser mankementen vertoont, is dat natuurlijk vervelend. Gelukkig kunt u de foutcode in het scherm van het apparaat gebruiken om erachter te komen wat precies het probleem is. Met deze code kunt u zien of u het probleem zelf zou kunnen oplossen of dat het ingewikkelder is, bijvoorbeeld omdat er een vaatwasser onderdeel defect is.

 

Ons witgoed reparatie bedrijf krijgt regelmatig vragen over Bosch storingscodes en hun betekenis. Om onze klanten te helpen hebben we daarom een overzicht gemaakt. Hierin kunt u in een oogopslag zien wat de oorzaak van het probleem is. Laat u het repareren van de vaatwasser liever aan een technieker over, maak dan telefonisch of online een afspraak. Onze specialisten komen graag bij u thuis langs om uw vaatwasser te herstellen.

Bosch foutcodes

Uw Bosch vaatwasser is een technisch hoogstandje. Problemen en storingen kunnen daardoor best ingewikkeld zijn. Er is redelijk wat technische kennis nodig voor het repareren van een Bosch vaatwasmachine. Onze techniekers zijn professioneel opgeleid om herstellingen aan witgoed en andere huishoudelijke apparaten uit te kunnen voeren. U kunt het repareren van uw Bosch vaatwasser dus gerust aan ons overlaten.

 

Voorkomendste Bosch foutcodes en de oorzaak

E0: Algemene storingsmelding

E1: Verwarmingselement functioneert niet

E2: Warmte sensor defect

E3: Onvoldoende water in vaatwasmachine

E4: Microschakelaar in het apparaat defect

E5: Problemen met watertoevoer

Probleem en oplossing:

Het probleem kan ontstaan doordat de pomp of filters van de vaatwasser vuil zijn. Na verloop van tijd zal vuil zich ophopen. Reinigen van de vuile onderdelen kan het probleem oplossen.

 

Ook kan er een probleem met de aanvoer van water. De kraan kan niet voldoende open zijn gedraaid of de aanvoerslang wordt afgekneld achter het apparaat.

 

E6: Te veel water in de machine

E15: Lekkage in de bodemplaat van de machine

E20: Circulatiepomp defect

E22: Machine schoonmaken

Probleem

 

Kleine storing die gemakkelijk op te lossen is. Deze storing geeft aan dat het tijd is om de machine schoon te maken

 

Oplossing

Reinig het zeefje in de filter wanneer deze is vervuild en verstopt is. Het zeefje is los te maken en daardoor te reinigen onder de kraan. Eventueel kan een borsteltje worden gebruikt.

 

E24: Water kan niet  worden afgevoerd

 

Probleem

Het lukt de vaatwasser niet om water af te pompen

 

Oplossing

Controleer de onderdelen waar water doorheen stroomt stapsgewijs na. Koppel altijd eerst het apparaat los van stroom en controleer daarna ook de afvoerslang op beknellingen.

 

E27: Netspanning te laag

E28: Defecte troebelheidssensor

E31: Hittepomp van de Bosch vaatwasser is kapot

F: Vul Storing

Probleem

Geeft uw Bosch vaatwasser foutcode F dan wil dat zeggen dat er een probleem is met vullen van de machine. Het apparaat krijgt te weinig water om aan het programma te kunnen beginnen.

 

Oplossing

De oorzaak kan vervuiling zijn. Er kan bijvoorbeeld wat vuil blijven steken in de waterslang. Ook kunnen pompen en filters zijn dichtgeslibd door vuilafzetting. U kunt dit eenvoudig zelf controleren door de slangen los te maken en deze na te kijken en eventueel proper te maken.

  • Bosch vaatwasser problemen en storingen

Hoe gaat Hersteldienst Belgie u help om uw Vaatwasser te herstellen?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.