De oorzaak en oplossing bij AEG storing E40

Foutcode E40 komt regelmatig voor bij wasmachines van AEG. Deze storing komt niet alleen voor bij de oudere wasautomaten van dit merk, maar ook de eigenaren van nieuwe modellen worden soms geconfronteerd met deze foutcode op het display van hun AEG wasmachine. Onze witgoed techniekers kunnen u precies vertellen wat de oorzaak van deze typische storing is, maar weten ook exact hoe het probleem kan worden opgelost.

Zelf AEG fout E40 oplossen

Wanneer uw wasmachine storing E40 aangeeft hebben we hier de oplossing. Geeft een AEG wasmachine E40 aan, dan wil dat zeggen dat er een probleem is met de deurvergrendeling van de machine. Dit hoeft niet altijd een ingewikkeld probleem te zijn. De code kan namelijk ook wijzen op een niet goed gesloten wasmachine deur.

Foutcode E40 bij een AEG wasmachine verhelpen

  • Controleer of er geen wasgoed tussen het deurtje zit. Dit kan ervoor zorgen dat de deur niet goed in het slot kan vallen en de beveiliging van de wasmachine inschakelt.
  • Controleer of de wasmachinedeur goed is gesloten. Druk de deur wanneer dat nodig is goed aan. Wanneer de deur goed is afgesloten hoort u een klikkend geluid.

Wasmachine toch nog E40 storing

Wanneer het niet is gelukt om storing E40 zelf op te lossen, schakel dan gerust een van onze witgoed techniekers in. Onze specialisten zijn actief door gans Vlaanderen. Er is altijd een technieker beschikbaar bij u in de buurt. In de meeste gevallen kan de technieker de volgende dag al bij u langskomen voor het repareren van uw AEG wasmachine.

 

Voor de bij onze hersteldienst aangesloten techniekers is het verlenen van de beste service prioriteit. De technieker zijn daarom professioneel getraind en daarom in staat uw AEG wasmachine vakkundig en op een betrouwbare manier te repareren.

  • De oorzaak en oplossing bij AEG storing E40

Hoe gaat Hersteldienst Belgie u help om uw Wasmachine te herstellen?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.