Koelkast storingen

De koelkast speelt een centrale rol in uw huishouden. Het is een van de apparaten die intensief wordt gebruikt. De koelkast is dag en nacht, zeven dagen per week ingeschakeld om uw voedsel koel en vers te houden. Wanneer uw koelkast ineens niet goed meer werkt, zal dat zeker voor ongemak zorgen. In een defecte frigo zal de temperatuur snel oplopen, bacteriën zullen zich ontwikkelen en de voedingsmiddelen erin zullen snel bederven. De gezondheid van u en uw familie lopen daardoor serieus gevaar.

 

Genoeg reden om te zorgen dat u een frigo met problemen snel laat controleren en eventueel repareren door een technieker. Hoewel ieder merk koelkast zijn eigen specifieke problemen en storingen kent, zijn onze techniekers van alle markten thuis. U kunt bij onze specialisten terecht voor reparatie van de volgende koelkast merken:

 

 • Miele
 • Zanussi
 • Bek
 • ATAG
 • Bosch
 • Siemens
 • Whirlpool
 • AEG
 • LG
 • Samsung

 

Vertoont uw koelkast mankementen? Maak dan een reparatie afspraak. Onze gespecialiseerde technieker komt bij u thuis langs voor reparatie van uw koelkast. In veel gevallen kan dat binnen 24 uur en tegen heel aantrekkelijke tarieven. Reparatie is goedkope dan vervangen en ook nog eens beter voor het milieu.

 

Meest voorkomende koelkast storingen en defecten

Vriesvak van de koelkast ontdooit

Kan het zijn dat de koelkast in een te koude ruimte is geplaatst? Zodra de temperatuur van de ruimte waarin de koelkast is geplaatst te koud wordt, zal de motor van de koelkast minder vaak inschakelen. Dit soort problemen komen dan ook vaak voor in de wintermaanden. Zorg er altijd voor dat de frigo niet wordt gebruikt in een ruimte waar de temperatuur onder de 10 graden C. is.

Er ligt water onder in de frigo

Mogelijk is er een afvoerkanaal verstopt. De koelkast kan daardoor niet goed condenseren. Een koelkast condenseert aan de achterzijde. Het water loopt naar beneden en zal meestal via een gootje weglopen. Wanneer deze is verstopt kan het water nog weg en het zal onderin de koelkast terecht komen. Het gootje is door uzelf te ontstoppen. U kunt proberen het voorzichtig door te prikken met een tandenstoker of naald.

Koelkast wordt niet koud (temperatuur te hoog)

De thermostaat kan defect zijn. Hierdoor kan de koelkast net koelen. Er worden verschillende koelkast thermostaten gebruikt. Er zijn handmatig bediende thermostaten, de draaithermostaat, maar er zijn er ook die volledig digitaal worden ingesteld. Is er sprake van een manuele thermostaat dan zal deze moeten worden vervangen door een technieker.

 

Heeft de koelkast een digitale thermostaat, dan kunt u kijken of de temperatuur die wordt aangegeven ook overeenkomst met de werkelijke temperatuur in de koelkast. Is deze gelijk, dan is de digitale thermostaat defect en zal deze vervangen moeten worden.

Veel rijpvorming of vorming van ijs in de koelkast en/of vriezer

Wanneer er steeds teveel ijs ontstaat in de frigo of het vriesvak dan is duidelijk dat de koelkast niet goed functioneert. Er zijn verschillende oorzaken mogelijk. Een gescheurd deurrubber kan er al voor zorgen dat de koelkast mankementen gaat vertonen. Door de scheur is er meer aanzuiging van lucht en dit zal binnenin het apparaat zorgen voor ijsvorming.

 

Bij veel ijs op de achterwand van de koelkast kan er rekening mee worden gehouden dat de koelkast gewoon “op” is. De koelkast onderdelen die zorgen voor koeling zijn verstopt of het filtersysteem in de frigo is na jarenlange trouwe dienst gewoon dichtgeslibd.

 

Wilt u advies over de staat van uw koelkast? Maak een reparatie afspraak. We zijn u graag van dienst.

Vervelende geurtjes in koelkast

De koelkast wordt gebruikt om voedsel te bewaren. Een koelkast moet daarom fris en proper blijven. Een vervelende geur in uw frigo heeft namelijk ook invloed op de kwaliteit van het voedsel.

 

Wanneer uw koelkast stinkt, kunt u het beste de plateaus, planken, leggers en roosters goed afnemen. Zorg dat er geen etensresten achter blijven. Deze zijn een voedingsbron voor bacteriën en dat kan zorgen voor die vervelende geur. Zorg ook voor schone deurrubbers en let speciaal op de binnenkant daarvan. U kunt geur in de koelkast ook verminderen met een bakje azijn of spiritus in de koelkast. Dit neemt de oorzaak alleen niet weg.

 • Koelkast storingen

Hoe gaat Hersteldienst Belgie u help om uw Koelkast te herstellen?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.

Apparaten storingen! wij help je graag

bekijk de volgende blogs om uw apparaat storingen en de oplossing voor dit storing te vinden