Oplossen van storing C9 bij AEG wasmachines

De foutcode C9 komt regelmatig voor. Zowel bij de oudere wasmachines van dit merk als bij nieuwe machines. Onze techniekers zijn bekend met het probleem en weten precies hoe storing C9 moet worden verholpen bij een wasmachine van AEG.

AEG Wasmachine C9 zelf oplossen

Wanneer in het scherm van uw wasmachine foutcode C9 is af te lezen, dan betreft het in de meeste gevallen een probleem met de koolborstels van de wasmachine. De koolborstels zijn defect of versleten. Maar er kan ook een andere oorzaak zijn voor deze foutcode. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een overbelaste motor van de wasmachine, maar ook kan er kortsluiting zijn in de motor of de tachogenerator.

 

Wat te doen bij AEG storing C9

Op de volgende manieren kunt u proberen storing C9 zelf op te lossen:

  • Controleer allereerst uw AEG wasmachine op overbelading. De C9 fout kan het gevolg zijn van overbelading van de trommel.
  • Schakel de machine minstens een half uur uit. De aandrijfmotor van uw wasmachine kan op die manier afkoelen.
  • Controleer de staat van de koolborstels in uw wasmachine. In 9 op de 10 gevallen heeft deze storing betrekking op de koolborstels.
  • Wanneer u de koolborstels heeft (laten) vervangen, laat de machine dan een aantal keren leeg, dus zonder wasgoed, centrifugeren. Daarna zult u de machine zelf moeten resetten.

AEG wasmachine blijft fout C9 geven

Wanneer uw wasmachine code C9 blijft weergeven in het scherm dan is er mogelijk iets anders aan de hand. Onze hersteldienst is u graag van dienst. Onze techniekers zijn actief door geheel België en er altijd een specialist beschikbaar bij u in de buurt. In veel gevallen kan storing C9 al de volgende dag worden verholpen. Zo kunt u uw AEG wasautomaat snel weer in gebruik nemen.

 

Service staat bij ons bedrijf hoog in het vaandel. Al onze techniekers zijn professioneel getraind en gekwalificeerd om herstellingen aan huishoudelijke apparaten te kunnen uitvoeren. Uw AEG wasmachine is bij onze techniekers dus in goede handen.

Voordeel van een storing op het scherm van AEG wasmachine

Het is natuurlijk bijzonder vervelend wanneer uw wasmachine een storingsmelding geeft. Toch is het prettig dat moderne AEG wasmachines een foutcode geven. Aan de hand van deze combinatie van letters en cijfers kunt u snel opzoeken wat precies het probleem is en hoe u dit snel zou kunnen oplossen.

 

Bovendien is handig om de foutcode te weten wanneer u contact op neemt met een technieker. Door de code weet de technieker vaak al op afstand wat het probleem met uw AEG wasmachine is. Deze kan u zo gericht advies geven over reparatie en de mogelijke kosten.

  • Oplossen van storing C9 bij AEG wasmachines

Hoe gaat Hersteldienst Belgie u help om uw Wasmachine te herstellen?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.