Pomp van vaatwasser blijft draaien. Hoe oplossen?

Het kan gebeuren dat uw vaatwasser pomp blijft draaien. Zelf wanneer u de deur van uw vaatwasser opent, slaat de pomp niet automatisch af. Vervelend natuurlijk, want een defecte vaatwasser zorgt ervoor dat uw keuken al snel een rommeltje zal worden.

 

Wanneer de pomp van uw vaatwasser niet afslaat, is dat een probleem dat u eerst op zal moeten lossen. In ieder geval doet u er verstandig aan om bij dit soort problemen de vaatwasser tijdelijk niet te gebruiken en eerst op zoek te gaan naar de oorzaak van het probleem.

Vaatwasser blijft pompen, mogelijke oorzaken

Wanneer de pomp niet afslaat maar blijft draaien kan het lastig zijn de oorzaak van de vaatwasser storing te  achterhalen. Blijft er ook water op de bodemplaat achter, dan kan het probleem met de vaatwasserpomp worden gezocht in de volgende oorzaken:

 

  • Afvoerpomp van de vaatwasser is geblokkeerd
  • Motor van de pomp is slecht of zelfs defect gegaan
  • Gaatje in de RVS kuip van de vaatwasser
  • Defecte warmtewisselaar
  • Vaatwasser lekt water bij het verwarmingselement

 

Mocht er een probleem optreden met uw vaatwasser, dan kunt u bij onze witgoed reparatie dienst altijd technieker inschakelen. Onze reparatie experts zijn actief in heel België, er is dus altijd een specialist beschikbaar voor reparatie van uw vaatwasser. In veel gevallen kan de technieker de volgende dag al bij u thuis langskomen. Bovendien repareren we uw vaatwasser tegen heel aantrekkelijke tarieven. Dat is goed voor uw portemonnee maar ook voor nog eens duurzaam.

  • Pomp van vaatwasser blijft draaien. Hoe oplossen?

Hoe gaat Hersteldienst Belgie u help om uw Vaatwasser te herstellen?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.