Siemens wasmachine storing E18 oplossen

Siemens maakt betrouwbare wasmachines. Toch kan het gebeuren dat uw Siemens wasmachine plotseling gebreken vertoont. Zelfs na jarenlang probleemloos functioneren, kan van de een op de andere dag zomaar reparatie nodig zijn. Dat wil niet zeggen dat uw wasmachine is afgeschreven en u een nieuwe moet aanschaffen. Omruilen voor een duur en nieuw model kan namelijk altijd nog. Wist u dat het repareren van uw wasmachine in veel gevallen een economische en duurzame oplossing is?

 

Op deze website kunt u eenvoudig terugvinden wat de betekenis is van de Siemens wasmachine E18 storing. Lees eerst goed door wat de storing precies inhoudt, want in veel gevallen kunt u de problemen zelf op eenvoudige manier verhelpen.

Siemens wasautomaat geeft storing E18 in display

De E18 storing komt geregeld voor bij zowel de oudere, maar ook de nieuwere wasautomaten. Gelukkig weten onze service techniekers als geen ander wat de oorzaak van deze fout is. Reparatie van de Siemens wasmachine is voor ons dan ook geen enkel probleem.

 

Wanneer het scherm van uw Siemens wasmachine foutcode E18 laat zien, wil dat zeggen dat de machine een probleem heeft met het afvoeren van water. Het probleem kan de volgende oorzaken hebben:

 

 • Er bevindt zich vuil in de filters of het filterhuis van de afvoerpomp
 • De afvoerslang is te hoog aangesloten, verkeerd geleid of gewoon verstopt

 

Siemens wasmachine E18 zelf oplossen

Wilt u deze storing oplossen, dan kunt u dat op de volgende manier proberen te doen:

 1. Schakel de machine volledig uit, ook de stekker dus uit het stopcontact
 2. Open de klep aan de voorkant.
 3. U ziet een rubber slang en de schroefdop van het filter
 4. Plaats er een bak onder, maak het slangetje los, trek het dopje eruit.
 5. Laat het water weglopen uit de machine
 6. Draai de filterdop los, laat water weglopen en controleer de pomp op voorwerpen
 7. Controleer of de schoepjes van de pomp kunnen draaien
 8. Maak het filter schoon en draai de dop weer terug
 9. Test de machine door kort wasprogramma te draaien en controleer na het aflopen van het programma of de deur van de wasmachine open kan.

 

Siemens wasmachine geeft daarna nog storing E18

Het is niet altijd eenvoudig om een technieker te vinden wanneer uw Siemens wasmachine storing E18 geeft. Gelukkig zijn de bij ons aangesloten witgoed techniekers bekend met dit probleem. Onze specialisten zijn verspreid door heel België en er is altijd een reparatie-expert beschikbaar bij u in de buurt. Zo kan het probleem met uw wasmachine snel worden opgelost.

Waarom uw Siemens wasautomaat een storing geeft

Wanneer uw wasmachine een storingsnummer laat zien op het scherm weergeeft, is dat een signaal dat er iets mis is met de machine. Gelukkig kunt u met behulp van deze storingscode snel achterhalen wat het probleem is. Zo is ook de oplossing van het probleem snel gevonden. Bovendien kunt u deze fout E18 doorgeven aan de technieker, zodat deze direct weet wat er aan de hand is en deze u kan adviseren over de reparatie van uw Siemens wasautomaat.

 • Siemens wasmachine storing E18 oplossen

Hoe gaat Hersteldienst Belgie u help om uw Wasmachine te herstellen?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.