Siemens wasmachine storing F01 oplossen

Wanneer uw Siemens wasautomaat niet goed functioneert, hoeft dat niet altijd te komen omdat er een groot probleem is. Bij problemen hoeft u ook echt niet direct een nieuwe wasmachine aan te schaffen. Onze reparatie specialisten zijn u graag van dienst bij advies wanneer u een probleem heeft met uw Siemens wasmachine. In veel gevallen kan na reparatie uw Siemens wasmachine namelijk nog jaren mee.

 

Op deze pagina helpen we u graag verder wanneer uw Siemens wasmachine storing F01 in het scherm laat zien. We leggen u graag of u deze storing zelf kunt oplossen en hoe u dat dan zou moeten doen.

Siemens wasautomaat geeft foutcode F01

Onze specialisten komen fout geregeld tegen bij Siemens wasmachines. Niet alleen de oudere, maar zeker ook de nieuwe geven geregeld deze foutmelding in het display. Gelukkig weten onze techniekers wat de oorzaak van deze storing is. Maar nog veel belangrijker, we kunnen u ook vertellen hoe u fout F01 kunt verhelpen.

 

Geeft uw Siemens wasmachine de melding fout F01 dan wil dat zeggen dat er een probleem is opgetreden met de watertoevoer. In dit geval is de watertoevoer geblokkeerd. Uw wasmachine kan hierdoor ook geen water meer afvoeren. Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom dit probleem is opgetreden.

 

  1. Filter in de toevoerslang is vervuild, bijvoorbeeld door kalk
  2. De toevoerslang is geknikt of zit klem
  3. Er is een te lage waterdruk
  4. De kraan is niet volledig opengedraaid

Siemens storing F01 zelf oplossen

U kunt op de volgende manieren proberen om fout F01 te verhelpen:

  • Maak het filter in de toevoerslang goed schoon
  • Controleer de toevoerslang op beschadigingen of een knik in de slang.
  • Beëindig het lopende wasprogramma. Draai de kraan volledig open en start hetzelfde wasprogramma opnieuw.

Siemens wasmachine blijft foutcode F01 geven

Wanneer uw machine storing F01 blijft geven, bestaat de kans dat er iets anders aan de hand is. Neemt u contact op met een Siemens wasmachine reparatie specialist voor een reparatie afspraak. Onze techniekers zijn professioneel getraind en komen bij u thuis langs om de Siemens wasautomaat te herstellen. Dat doen we op korte termijn en tegen zeer aantrekkelijke tarieven.

 

De betekenis van code F01 op uw Siemens wasautomaat

De code op het scherm van uw Siemens wasmachine geeft aan wanneer er fouten en problemen zijn opgetreden bij de werking van de machine. Om u te helpen snel de oorzaak van het probleem op te kunnen zoeken hebben we een handig overzicht voor u bijeen gestoken.

 

Niet iedere Siemens wasmachine geeft een duidelijke foutcode. Heeft uw wasmachine bijvoorbeeld geen digitaal display, dan zult u geen foutmelding te zien krijgen. Neemt u dan problemen gewoon contact op met onze reparatiedienst. Onze witgoed technieker zijn u graag van dienst bij herstellingen aan uw Siemens wasautomaat.

  • Siemens wasmachine storing F01 oplossen

Hoe gaat Hersteldienst Belgie u help om uw Wasmachine te herstellen?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.