Siemens wasmachine storing F21 zelf oplossen

Wanneer uw Siemens wasmachine een storing heeft zult u dat zien op het scherm van de machine. Foutmelding F21 hoeft niet direct aanleiding te zijn voor paniek. Op deze pagina kunt u lezen wat de betekenis is van deze typische Siemens storing. U komt er snel achter of dit probleem door uzelf is op te lossen of dat u er beter aan doet om de hulp inschakelen van een witgoed technieker.

Uw Siemens wasmachine geeft foutmelding F21

Wanneer een Siemens wasmachine melding maakt van fout F21, wil dat zeggen dat de koolborstel is versleten. De koolborstel is een belangrijk onderdeel welke energie doorgeeft aan de bewegende onderdelen van de wasmachine motor. Uw wasmachine zal dus niet goed functioneren bij problemen met de koolborstel.

Storing F21 zelf verhelpen

Wanneer u deze storing wilt verhelpen, kunt u dat doen op de volgende manier:

 • Allereerst, vervang de koolborstel van uw Siemens wasmachine.
 • Zet de veiligheidsmodus uit
 • Reset de wasmachine:
  • Sluit de deur van de wasmachine
  • Draai de knop in de 8e positie. Dat is stand centrifugeren
  • Wacht totdat start pauze knippert
  • Druk de toerental knop “+” in en houdt ingedrukt
  • Wacht 2 seconden en draai de programmaknop naar positie 9. Dat is stand afpompen.
  • Laat toerental knop los
  • De machine is nu gereset.
  • Draai de programmaknop naar de uit stand

Siemens wasmachine geeft nog fout F21

Geeft uw wasmachine daarna nog steeds storing F21? Dan is er waarschijnlijk een ander probleem. Onze reparatie specialisten kunnen voor u de wasmachine uitlezen. Wanneer dat nodig is kunnen onze techniekers uw Siemens wasmachine repareren tegen economische tarieven.

De reden van een storingscode op uw Siemens wasmachine

Bij problemen zal uw Siemens wasmachine het probleem kenbaar maken met een foutcode. Met deze code kunt u in de handleiding opzoeken wat de betekenis daarvan is. Zo kunt u snel achterhalen wat de oorzaak is. Soms kunt u het probleem gemakkelijk zelf oplossen, maar in andere gevallen is het een goede optie om een witgoed technieker de Siemens wasmachine te laten repareren. Dankzij deze foutcode is doorgeven van problemen aan de reparatiespecialist geen probleem, zelfs niet wanneer u zelf geen technische kennis heeft.

 

Heeft u een witgoed technieker nodig, bijvoorbeeld omdat uw Siemens wasmachine storing F21 aangeeft? Neem vandaag nog contact met ons op voor een reparatieafspraak. Onze specialisten komen snel bij u langs om uw wasmachine tegen aantrekkelijke kosten te repareren.

Siemens storing F21 verhelpen door technieker

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor een foutcode op het scherm van uw Siemens wasmachine. Kleine storingen kunt u over het algemeen prima zelf oplossen. Bij ingewikkeldere problemen kan het fijn zijn te kunnen vertrouwen op een in Siemens wasmachines gespecialiseerde technieker. Onze witgoed specialisten zijn merk onafhankelijk en geven altijd eerlijk advies over de staat waarin uw wasautomaat verkeerd. Wilt u uw Siemens wasmachine laten herstellen, dan bent u bij onze witgoed reparatie service aan het juiste adres.

 • Siemens wasmachine storing F21 zelf oplossen

Hoe gaat Hersteldienst Belgie u help om uw Wasmachine te herstellen?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.