Storing E10 bij AEG wasmachine

Wanneer uw normaal uitstekend functionerende AEG wasmachine plotsklaps foutcode E10 geeft is dat niet direct reden tot paniek. In veel gevallen is een storing aan uw wasmachine prima op te lossen. AEG wasmachine fout E10 is er zo een. Hieronder treft u een aantal tips aan om deze foutmelding zelf te kunnen oplossen.

Oorzaak van fout E10 bij AEG wasautomaten

Onze specialisten komen fout E10 geregeld tegen wanneer een wat oudere AEG wasmachine moet  worden gerepareerd. Maar ook nieuwe wasautomaten van dit merk geven soms deze foutcode. Onze witgoed techniekers weten gelukkig exact wat de oorzaak is en kunnen het probleem daarom vakkundig voor u verhelpen.

AEG storing E10 zelf oplossen

In de meeste gevallen wijst fout E10 u op een probleem met de watertoevoer. Uw AEG wasmachine krijgt niet genoeg water en kan daardoor het wasprogramma niet starten.

Probleem oplossen

  • Controleer of de waterslang volledig open staat
  • Controleer de waterslang op een mogelijke knik of beknelling
  • Inspecteer het filtertje in de slang op verstoppingen door bijvoorbeeld kalkafzetting. Draai de waterkraan toe, koppel de waterslang los. Er kan nog enige waterdruk op de slang staan, zorgt dus dat u een opvangbank in de buurt heeft. Controleer het zeefje binnenin de slang en reinig deze eventueel.

Daarna alsnog E10 storing?

Is na interventie de foutcode E10 nog steeds te zien op het display van uw AEG wasmachine? Neem dan eens contact met onze hersteldienst. Onze witgoed techniekers staan voor u klaar om uw wasmachine te controleren en te repareren. Onze specialisten bevinden zich door geheel België en er is altijd een technieker beschikbaar bij u in de buurt.

 

Service staat bij ons op de eerste plaats. Onze witgoed reparatie specialisten zijn daarom professioneel getraind om herstellingen aan uw AEG wasmachine uit te kunnen voeren.

  • Storing E10 bij AEG wasmachine

Hoe gaat Hersteldienst Belgie u help om uw Wasmachine te herstellen?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.