Storing E18 oplossen bij Bosch wasautomaat

Storing E18 op uw Bosch wasmachine hoeft echt niet altijd reden te zijn voor paniek. Op deze pagina beschrijven we wat de oorzaak van de storing, maar ook hoe u het op kunt lossen. Mocht u zelf E18 niet kunnen oplossen, dan staan onze ervaren witgoed techniekers ook altijd voor u klaar.

Bosch wasmachine met foutcode E18

Een Bosch wasautomaat die code E18 op het display meldt heeft moeilijkheden met de afvoerpomp. Gelukkig is dit een probleem dat u in veel gevallen zelf kunt oplossen. Hieronder leggen we u stapsgewijs uit hoe u fout E18 mogelijk kunt oplossen.

 

Hou er altijd rekening mee dat wanneer de pomp van uw Bosch wasmachine niet meer draait er altijd water achter kan blijven in de trommel. Hierdoor is de deur niet te openen.

Fout E18 zelf oplossen bij een Bosch wasmachine

Wilt u deze storing zelf oplossen, volg dan het volgende stappenplan.

 

  • Aan de voorzijde van de wasmachine ziet u een klep. Daarachter bevinden zich een slangetje en een filter. Plaats een lege bak onder de klep, haal het dopje op de lang los en laat zo het water weglopen uit de machine.
  • Draai het filter los en verwijder voorwerpen en vuiligheid uit het filter. Controleer de werking van de pomp door uit te testen of u de schoepen van de pomp handmatig kunt ronddraaien.
  • Plaats het filter terug in de machine.
  • Kies nu een programma en start deze. Zodra het programma is afgerond, kan waarschijnlijk de deur van uw wasmachine ook open.

 

Storing E18 blijft terugkomen?

Heeft u bovenstaande oplossing voor fout E18 uitgevoerd, maar is het probleem niet verholpen en blijft de melding steeds terugkomen? Schakel dan een professionele witgoed reparateur in om uw wasmachine in goed functionerende staat terug te brengen. Onze specialisten komen thuis uw wasmachine repareren.

Waarom uw Bosch wasmachine foutmelding geeft

Wanneer uw Bosch wasautomaat een foutcode of storing aangeeft, kunt u gemakkelijk uitvinden wat precies het probleem veroorzaakt. Met de Bosch storingscodes op deze website kunt u snel achterhalen wat er niet goed functioneert, maar ook hoe u het probleem zelf zou kunnen verhelpen.

 

Is het misschien niet gelukt om fout E18 te verhelpen, schakel dan gerust een van onze professionele witgoed techniekers in. Er bevindt zich altijd een witgoed reparatie specialist bij u in de buurt om het probleem op te lossen.

Bosch wasmachine met E18 herstellen door technieker

Een storingsmelding op het scherm van uw wasmachine kan diverse oorzaken hebben. Om er snel achter te komen in welke hoek de oplossing kan worden gevonden is het handig om de foutcode te kennen. Met de foutcode kunt u snel het probleem lokaliseren, maar is ook een oplossing binnen handbereik. Op deze website hebben we de voorkomendste Bosch storingscodes uiteen gezet.

 

Komt u er toch zelf niet helemaal uit? Schakel dan een van onze professioneel opgeleide witgoed techniekers in.

  • Storing E18 oplossen bij Bosch wasautomaat

Hoe gaat Hersteldienst Belgie u help om uw Wasmachine te herstellen?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.