Storing EF0 AEG wasmachine: oorzaak en oplossing

AEG staat bekend als fabrikant van betrouwbare wasmachines die zelden problemen en storingen vertonen. Wanneer uw AEG wasmachine wat ouder wordt of intensief wordt gebruikt, neemt vanzelfsprekend ook de kans op een wasmachine storing toe. Een probleem met uw wasmachine hoeft niet altijd een groot probleem te zijn. Onze witgoed techniekers staan altijd voor u klaar om uw AEG wasmachine snel en vakkundig te herstellen.

 

Bij een storing of probleem hoeft niet direct te betekenen dat uw wasmachine is afgeschreven en vervangen zal moeten worden. We vinden het belangrijk om u goed te adviseren over de staat van uw wasmachine. Daarom kunt u op deze pagina een aantal handige tips teruglezen over het verhelpen van fout EF0 bij uw AEG wasautomaat.

Oorzaak van EF0 bij een AEG wasmachines

Storing EF0 is er een die geregeld voorkomt bij wat oudere machines. Onze techniekers zijn bekend met deze storingscode en weten exact wat de oorzaak is, maar ook hoe deze snel verholpen kan worden.

Hoe u zelf storing EF0 bij AEG kunt oplossen

Wanneer het display van uw AEG wasmachine code EF0 aangeeft, dan wil dat zeggen dat de bescherming tegen water in werking is getreden. Dit kan gebeuren omdat er een lekkage in de wasmachine is opgemerkt. Dit kan een gevolg zijn van teveel wasmiddel. Er is daardoor te veel schuim ontstaan en dit is op de bodemplaat van de wasmachine gelekt. Een sensor in het apparaat merkt deze lekkage vervolgens op en het gevolg is storing EF0.

Zelf oplossen? Probeert u het op de volgende manier:

  • Zet de wasmachine uit, haal deze los van het stroomnet. Schakel vervolgens het apparaat weer in. Is de storingscode nu verdwenen, draai dan het wasprogramma op de hoogste temperatuur.
  • Fout niet weg? Haal de stekker dan uit het stopcontact en draai de waterkraan dicht. Schakel een witgoed technieker in om de werking van de wasautomaat te controleren en deze te repareren wanneer dat nodig mocht zijn.

 

AEG blijft EF0 storing geven

Heeft u geprobeerd het zelf op te lossen, maar de melding blijft steeds terugkomen op het scherm van uw AEG wasautomaat, dan helpt onze reparatiedienst u graag met het vinden van een betrouwbare witgoed technieker bij u uit de buurt. Bij onze hersteldienst zijn techniekers uit heel België aangesloten. Er is altijd een ervaren witgoed technieker die u binnen een dag van een oplossing kan voorzien of uw AEG wasmachine kan repareren.

 

Wij vinden het verlenen van de beste service aan onze klanten belangrijk. Daarom zijn al onze witgoed techniekers professioneel opgeleid om AEG wasmachine reparaties uit te voeren.

  • Storing EF0 AEG wasmachine: oorzaak en oplossing

Hoe gaat Hersteldienst Belgie u help om uw Wasmachine te herstellen?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.