Storing F01 bij Bosch wasmachine

Bij vreemde geluiden of wanneer de wasmachine niet goed functioneert, hoeft dat echt niet meteen aanleiding te zijn een nieuwe machine aan te schaffen. In veel gevallen is wasmachine reparatie door een specialist een economische en daardoor voor de hand liggende keuze. Onze witgoed techniekers staan altijd voor u klaar om een onafhankelijk advies te geven over de technische staat waarin uw Bosch wasmachine verkeert.

 

Op deze website kunt u veelvoorkomende problemen bij Bosch wasmachines terugvinden. Zo kunt u storingen aan de machine in veel gevallen zelf oplossen

Wasmachine van Bosch geeft fout F01

Onze techniekers komen code F01 redelijk vaak tegen. Zowel bij de oudere als de nieuwe modellen van Bosch. Onze specialisten zijn professioneel opgeleid en weten daardoor hoe dit veelvoorkomende Bosch wasmachine probleem snel kan worden opgelost.

 

Geeft uw Bosch wasmachine foutcode F01, dan wil dat zeggen dat de toevoer van water is geblokkeerd. Overigens kan de wasmachine daardoor ook geen water afvoeren. Een storing tot gevolg.

 

De oorzaak voor het probleem kan gezocht worden in het volgende:

  • vervuilde watertoevoerslang
  • knik in de toevoerslang van de machine
  • te lage waterdruk op de leiding
  • waterkraan die niet volledig open is gedraaid

Storing F01 zelf oplossen?

Wil u Bosch storing F01 verhelpen, dan kunt u dat op volgende manier proberen:

  1. Maak het filter in de watertoevoer proper
  2. Controleer de toevoerslang op beschadigingen of beknellingen.
  3. Beëindig het wasprogramma op uw wasmachine. Draai vervolgens de kraan volledig open en start hetzelfde programma opnieuw.

Wasmachine blijft foutcode F01 tonen

Heeft u geprobeerd om het probleem zelf op te lossen, maar blijft de wasautomaat fout F01 geven? We adviseren u contact op te nemen met een witgoed specialist. Deze is bekend met dit type fouten en kan uw Bosch wasmachine voor u controleren en repareren.

 

De bij onze herstelservice aangesloten techniekers werken door geheel Vlaanderen. We helpen u graag met het zoeken van een technieker bij u in de buurt. Er is namelijk altijd een specialist beschikbaar die bij u thuis de wasmachine kan komen repareren.

 

Waarom uw Bosch wasmachine een foutcode op het scherm geeft

Op het scherm van uw Bosch wasautomaat ziet u allerlei informatie over de machine. In het geval van problemen zult u op het scherm een foutcode te zien krijgen. Dat is handig, want zo kunt u in de handleiding van de wasmachine zelf opzoeken wat de oorzaak van de storing  is.

 

Heeft uw wasmachine geen display, dan zult u ook geen foutcode te zien krijgen. Het achterhalen van de oorzaak van problemen kan in dat geval wat lastiger zijn. Neemt u dan vooral contact op met een specialist om uw Bosch wasmachine te onderzoeken en wanneer dat nodig is de Bosch wasmachine te repareren.

  • Storing F01 bij Bosch wasmachine

Hoe gaat Hersteldienst Belgie u help om uw Wasmachine te herstellen?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.