Storing F16 verhelpen bij Miele wasmachine

Geeft uw Miele wasmachine een storing? Op deze pagina kunt u terugvinden wat de exacte betekenis is van de storingcode op uw wasautomaat. In een oogopslag kunt u zo zien of dat u de machine zelf kunt repareren of dat u beter een witgoed technieker kunt inschakelen voor het repareren van uw wasmachine.

Miele wasautomaat geeft storing F16

Wanneer uw Miele wasautomaat melding maakt van foutcode F16, gaat dat in de meeste gevallen om overdosering. Er kunnen meerdere oorzaken zijn voor dit probleem, maar in de meeste gevallen is er teveel wasmiddel gebruikt.

Foutcode F16 zelf oplossen bij een Miele wasmachine

De foutmelding geeft aan dat er sprake is van overdosering van wasmiddel. Om de storing te verhelpen doorloopt u het beste het volgende stappenplan:

 

  • Laat de wasmachine zonder wasmiddel en wasgoed draaien. Dit spoelt overtollig wasmiddel weg.
  • Hiermee zou het probleem verholpen moeten zijn.
  • Kijk voortaan of u de aanbevolen hoeveelheid wasmiddel niet overschrijdt.

Blijft uw Miele wasmachine fout F16 geven, dan ligt de oorzaak van het probleem mogelijk ergens anders. Zoek een erkende witgoed technieker in voor het controleren van de Miele wasautomaat.

 

Waarom een Miele wasautomaat een foutcode geeft

De nieuwere Miele wasmachines zijn uitgerust met een digitaal display waarom een fouten en storingen kunnen weergegeven. Met deze code kunt u er snel achter komen wat het probleem is en hoe u dit kunt oplossen. De uitleg van deze foutcodes kunt u teruglezen in de handleiding van uw wasmachine, maar u kunt ook op deze pagina de betekenis van de voorkomendste Miele foutcodes opzoeken. Met de tips op deze pagina heeft u de machine zeker snel weer aan de praat gekregen.

 

Wanneer het u toch niet lukt om de storing aan uw Miele machine zelf op te lossen, dan is er altijd wel een witgoed technieker beschikbaar. De bij ons aangesloten reparatie specialisten zijn actief door geheel België. Er is dus altijd wel een technieker bij u in de buurt die snel bij u langs kan komen om uw wasautomaat van Miele te repareren.

 

Veel voorkomende Miele wasautomaat storingen

De code op het display van uw Miele machine kan veel oorzaken hebben. Om snel de oorzaak te vinden hebben we de voorkomendste Miele foutcodes verwerkt in een handig overzicht. Kunt u het probleem niet zelf vinden? Maak nu direct een afspraak met een witgoed technieker bij u uit de buurt.

  • Storing F16 verhelpen bij Miele wasmachine

Hoe gaat Hersteldienst Belgie u help om uw Wasmachine te herstellen?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.