Storing F18 bij een wasmachine van Bosch

Wanneer uw Bosch wasmachine op het scherm melding geeft van fout F18 kunt u deze niet gebruiken. Toch is het geen reden tot paniek, want op deze pagina kunt u teruglezen wat de oorzaak van foutcode F18 is en over het algemeen kunt u fout zelf prima oplossen. Daarom hebben we voor u de oplossingen van dit probleem beschreven. Zo kunt u uw machine zelf herstellen en snel weer in gebruik nemen. Mocht u het probleem toch niet zelf kunnen oplossen, neemt u dan gerust contact op met ons bedrijf. Onze witgoed techniekers zijn u namelijk bijzonder graag van dienst om storing F18 aan uw Bosch wasmachine te verhelpen.

Fout F18 aan een Bosch wasautomaat oplossen

Wanneer uw Bosch wasmachine melding maakt van storing F18, dan wil dat meestal zeggen dat er een probleem is met de waterafvoer. Vervelend natuurlijk, maar het goede nieuws is dat u dit probleem vaak zelf op kunt lossen.

 

Storing Bosch F18 zelf verhelpen:

  1. Laat de machine helemaal leeglopen
  2. Controleer het wasmachine filter en pomp op mogelijke verstoppingen

 

Aan de voorkant van de machine, naast de filterdop treft u meestal een slangetje aan. Plaats er een bak onder en trek het dopje uit het slangetje. Laat het water uit de machine lopen. Draai de dop van het filter voorzichtig los en controleer het filter op vervuiling of voorwerpen die daar niet thuishoren. Controleer ook het schoepje in de pomp. Dat kunt u met uw vingers draaien en nakijken op vervuiling.

Bosch wasmachine blijft storing F18 aangeven

Is het probleem na uitvoeren van bovenstaande stappen nog niet verholpen? Geeft de machine nog steeds code F18? Maakt u dan een reparatieafspraak met een van onze in Bosch wasmachine reparatie gespecialiseerde techniekers.

 

Deze storing komt veel voor. Niet alleen bij oudere machines, maar ook nieuwe Bosch wasmachines. Onze witgoed techniekers weten wat de oorzaak is en kunnen het vlot, vakkundig en tegen economisch tarief het probleem voor u verhelpen.

Waarom uw Bosch wasmachine een foutcode geeft?

Het is vervelend wanneer uw wasmachine kuren vertoond, maar het is handig dat u met de foutcode snel achter de oorzaak kunt komen. In het geval van defecten aan uw Bosch wasmachine kunt u deze namelijk vlot laten repareren. Met behulp van de foutcode kan de witgoed technieker u op afstand adviseren over de mogelijkheden tot herstel en kan de reparatie bij u thuis vlot worden uitgevoerd.

 

Niet gelukt om zelf storing F18 op te lossen

De bij onze ons aangesloten witgoed techniekers staan voor u klaar. Er is er altijd een actief bij u in de buurt en daardoor kan snel een passende oplossing worden aangeboden.

 

Bosch wasmachine met fout F18 repareren

Laat uw defecte wasmachine altijd herstellen door een ervaren technieker. De storing die u kunt aflezen op het scherm van uw Bosch wasmachine kan het gevolg zijn van diverse problemen.

 

Om u op weg te helpen hebben we op deze pagina enkele veelvoorkomende Bosch storingen beschreven. Komt u er toch niet helemaal uit en is het niet gelukt om de machine terug aan de praat te krijgen? Neem vandaag nog contact met ons op en een van onze specialisten komt graag bij u thuis langs om uw Bosch wasmachine te repareren.

  • Storing F18 bij een wasmachine van Bosch

Hoe gaat Hersteldienst Belgie u help om uw Wasmachine te herstellen?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.