Storing F23 verhelpen bij Bosch wasmachine

Een wasmachine met problemen kan zeker binnen drukke gezinnen al snel voor problemen leiden. Vuil wasgoed zal de wasmand doen uitpuilen en dat is vervelend. Daarom is het belangrijk dat problemen aan uw wasmachine snel worden opgelost. Geeft uw wasmachine code F23 aan, dan hoeft dat niet direct te leiden tot paniek. De code F23 geeft namelijk aan in welke hoek het probleem moet worden gezocht en hoe het probleem kan worden opgelost.

 

Wanneer uw Bosch wasmachine melding maakt van fout F23, dan is ons advies om eerst de beschrijving van het probleem goed door te lezen. Zo weet u wat de oorzaak kan zijn en ook hoe het probleem kan worden opgelost. Om u snel te helpen met oplossen van Bosch fout F23 hebben we op deze pagina beschreven wat de oorzaak en oplossing van deze typische Bosch storing zijn.

Foutcode F23 bij een wasautomaat van Bosch

Storing F23 is een veelvoorkomende Bosch storing. Niet alleen bij de oudere, maar ook de nieuwe wasmachines van dit merk. De oorzaak is bekend bij onze techniekers. Oplossen is daardoor een koud kunstje.

 

Storingscode F23 duidt op een geactiveerde waterstop. In dit geval is het advies van Bosch om een kundige witgoed technieker in te schakelen. Uw wasmachine zal namelijk moeten worden nagezien. De wasautomaat is uitgerust met een sensor die water heeft gedetecteerd op een plaats waar dat niet thuishoort, namelijk de bodemplaat van uw machine. Vanwege de veiligheid is de waterstop geactiveerd.

De oorzaak van storing Bosch F23

 • Er is een lekkage gemeten en de waterstop is geactiveerd
 • De weerstand op het verwarmingselement kan buiten de gebruikelijke waarden vallen.
 • De wasautomaat kan niet communiceren met de pomp van de wasmachine.

 

Zelf storingscode F23 oplossen?

Wil u deze storing zelf proberen te verhelpen? Volg dit stappenplan:

 

 • Eerst de stroomkabel uit het stopcontact i.v.m. veiligheid
 • Maak de wasmiddellade goed schoon
 • Heel wasgoed uit de trommel
 • Steek de stekker terug in het stopcontact, schakel de machine in en selecteer het programma “afpompen”.
 • Gaat de machine vanzelf weer uit of komt melding F23 opnieuw op het scherm van de machine dan bevindt zich waarschijnlijk water op de bodem van de wasmachine.
 • Trek de stekker opnieuw uit het stopcontact
 • Kantel de machine voorzichtig naar voren om het water uit het wasmachine te laten lopen of zet de wasmachine deur open.
 • Geef de wasmachine ruim voldoende tijd om te drogen. Zodra de bodemplaat droog is zal F23 niet langer te zien zijn en de Bosch wasmachine weer functioneren als vroeger.
 • Probeer opnieuw een wasprogramma te draaien, maar doe dat eerst zonder wasmiddel en zonder wasgoed. Gaat dat goed? Dan kunt u de machine weer terug in gebruik nemen.

Wasmachine blijft storing F23 geven

Wanneer u bovenstaande stappen heeft uitgevoerd, maar de machine blijft toch melding maken van deze storing dan adviseren we u contact op te nemen met een specialist. Onze witgoed techniekers kunnen uw Bosch wasmachine nazien en repareren.

Waarom uw Bosch wasmachine onder meer F23 laat zien?

Een storingscode op het scherm van uw wasmachine wil zeggen dat het automatische controlesysteem in uw wasmachine een fout heeft opgemerkt. Deze code is handig. Met deze storingscode of foutnummer kunt u gemakkelijk zelf opzoeken wat het probleem zou kunnen zijn en hoe u dit snel op kunt lossen. Een witgoed technieker is daardoor niet altijd nodig.

Bosch wasautomaat met storing F23 repareren

Heeft u zelf geprobeerd het probleem op te lossen, maar is dat niet gelukt dan kunt u natuurlijk altijd de hulp van onze witgoed techniekers inroepen. Onze specialisten zijn actief door heel Vlaanderen en staan altijd voor klaar om uw wasmachine na te zien en wanneer nodig op vakkundige manier te repareren.

 • Storing F23 verhelpen bij Bosch wasmachine

Hoe gaat Hersteldienst Belgie u help om uw Wasmachine te herstellen?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.