Storingen aan combi microgolfovens

Een defecte microgolfoven is lastig. Een combi microgolf is een handig keukenapparaat dat u veel tijd kan besparen bij het bereiden van voedsel. Wanneer het apparaat niet goed functioneert, bijvoorbeeld omdat het oven deel van de microgolf niet goed werkt, kan dat best wat ongemak veroorzaken. Er zijn diverse fabrikanten van microgolf ovens en oven-microgolf combinaties. Ze zijn te koop als losstaande variant, maar ook als vaste inbouw in uw keuken. Ieder soort microgolf kent zijn eigen problemen en storingen. Vertoont uw microgolfoven kuren, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

 

Repareren van combi microgolfovens?

U kunt bij ons witgoed reparatie bedrijf  terecht voor herstellingen van de volgende combi microgolf merken: AEG, Atag, Bauknecht, Beko, Bosch, Electrolux, Etna, Inventum, Miele, Pelgrim, Samsung, Siemens, Whirlpool en Zanussi.

 

Vertoont uw microgolf een probleem? Reparatie is zeker de moeite waard. Herstellen van het apparaat scheelt u niet alleen geld, het is ook nog eens duurzaam. Onze techniekers zijn werkzaam door heel België. Er is altijd een technieker beschikbaar om op korte termijn uw microgolfoven te herstellen.

 

 

Meest voorkomende problemen bij combi microgolfovens.

 

De microgolf oven werkt niet goed of helemaal niet

Controleer op kortsluiting of overspanning. Misschien zijn er te veel apparaten aangesloten op een wandcontactdoos. Zijn meerdere apparaten tegelijk ingeschakeld dan kan de groep overbelast raken, waardoor de combi microgolfoven te weinig netspanning zal ontvangen.

 

Oplossing:

Is dit vermoedelijk de oorzaak van het probleem, controleert u dan de hoeveelheid aangesloten huishoudelijke apparaten. Controleer ook of de stekker goed in het stopcontact is gestoken.

 

Voedsel wordt niet warm

Bij het bereiden van voedsel in de microgolfoven blijft voedsel koud of de ontdooifunctie werkt niet goed.

 

Oplossing:

Controleer of de microgolfoven voldoende spanning ontvangt. Het is ook beter om voedsel vooraf in de frigo te ontdooien.

 

Vonken in de combi microgolf

Wanneer metalen voorwerpen, zoals een schaal of bord, de wand van de microgolf raken kan dat vonken in de microgolf veroorzaken. Dit kan ook het geval zijn wanneer het voedsel wordt opgewarmd in kommen of schalen met een zilveren of een gouden sierrand. Ook kunnen er vonken te zien zijn bij vuiligheid en vetresten op de wand van de combi microgolf.

 

Oplossing:

Neem de oorzaak van het vonken weg. Wanneer het apparaat vervuild is, reinig dan de wanden van de microgolfoven uitvoerig.

 

Het draaiplateau maakt lawaai

Het draaiplateau van de microgolfoven is defect of is niet goed geplaatst en maakt daardoor een bonkend, aanlopend en/of schurend geluid.

 

Oplossing:

Zorg dat het draaiplateau goed is geplaatst en dat deze de wanden niet raakt.

  • Storingen aan combi microgolfovens

Hoe gaat Hersteldienst Belgie u help om uw Microgolf te herstellen?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.