Storingscode C4 bij AEG wasmachine

Het kan zomaar gebeuren. Op een dag wilt u een wasje draaien in uw AEG wasmachine, maar de machine is plotseling in storing gevallen. Op het display van de machine is foutcode C4 af te lezen.

 

Net zoals veel andere AEG eigenaren heeft u misschien geen enkel idee wat precies de betekenis is van fout C4. Om dit probleem snel op te kunnen lossen kunt u op deze pagina lezen wat deze storing precies inhoudt, maar nog veel belangrijker: hoe u bij een AEG wasmachine fout C4 kunt verhelpen.

De oorzaak van storing C4 bij een wasmachine van AEG

Fout C4 komt regelmatig voor. Niet alleen bij oudere AEG wasmachines, maar ook bij de nieuwere exemplaren. Onze techniekers weten wat het probleem inhoudt en kunnen u daardoor snel en doelgericht ondersteunen bij het verhelpen van deze storing. Zo kunt u uw wasmachine snel weer terug in gebruik nemen.

AEG storing C4: betekenis

Storing C4 duidt op problemen met kortsluiting in uw AEG automaat, maar kan ook betekenen dat er sprake is van een motorstoring.

Foutcode C4 zelf oplossen

Het klinkt misschien aantrekkelijk om zelf te proberen storing C4 te verhelpen.  We kunnen u adviseren om zelf geen ingewikkelde reparaties uit te voeren. Wat u wel zou kunnen proberen is het resetten van de wasmachine. Mocht het probleem aanhouden, dan zijn onze ervaren witgoed techniekers u graag van dienst bij reparatie van uw AEG wasmachine.

 

Fout C4 wil zeggen dat er een probleem is in de belangrijke elektrische onderdelen in uw wasmachine. Een reset wist de foutcode en de machine is daardoor misschien bruikbaar, maar het probleem is daarmee niet verholpen. Het probleem kan zo erger worden en meer schade toebrengen aan uw AEG wasmachine. Ons advies: niet doen. U doet er verstandiger aan om een witgoed technieker de machine na te laten zien en het probleem op te lossen.

Na resetten alsnog storing C4 bij AEG wasmachine

Wanneer het niet is gelukt om storing C4 definitief te verhelpen met een reset, schakelt u dan een expert in om het probleem te verhelpen. De bij onze witgoed hersteldienst aangesloten vaklieden zijn professioneel opgeleid en hebben de kennis om het probleem adequaat op te lossen. Er is altijd een witgoed technieker beschikbaar bij u in de buurt. In de meeste gevallen kan uw AEG wasmachine al worden gerepareerd binnen 24 uur. Maak nu daarom nu direct een afspraak.

De voordelen van de storingscodes op AEG wasmachines

Uw wasmachine geeft op het scherm een specifieke foutmelding. U kunt zo direct opzoeken wat de betekenis van de foutcode is. Soms kunt u het probleem aan uw AEG wasmachine zelf oplossen. In andere gevallen kunt u het probleem gemakkelijk doorgeven aan de technieker die uw AEG wasmachine komt repareren.

 

Niet iedere wasmachine heeft overigens een scherm waarop de foutmeldingen te zien zijn. Heeft uw wasmachine geen display, dan zult u ook geen foutmelding te zien krijgen. De witgoed technieker komt graag bij u langs om de machine na te zien en wanneer dat nodig is te repareren tegen een redelijk tarief.

  • Storingscode C4 bij AEG wasmachine

Hoe gaat Hersteldienst Belgie u help om uw Wasmachine te herstellen?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.