Vaatwasser lekt water, hoe oplossen?

Wanneer u aankomt bij uw vaatwasser valt u direct op dat er een plasje water onder het apparaat vandaan lijkt te komen. Schrikken, want water dat lekt uit een vaatwasser is zelden een goed teken. Onze witgoed reparatie specialist zijn u graag van dienst. We hebben een handig lijstje gemaakt met daarin handige tips om erachter te komen wat de oorzaak van de lekkende vaatwasser is. Bovendien zorgen we ook graag voor de oplossing.

Oorzaak wanneer vaatwasser lekt

Bij een lekkende vaatwasser is het belangrijk dat u erachter komt wat precies het probleem is. U zult dus moeten uitzoeken waar het water uit de vaatwasmachine lekt.

 

Wanneer u ziet dat er ongewoon veel water uit het apparaat druppelt, is het verstandig om het apparaat direct uit te schakelen. Trek ook de stekker uit het stopcontact.

 

U kunt bij onze witgoed reparatie dienst kunt u in enkele stappen een afspraak maken met een technieker. Deze specialist komt bij u thuis de vaatwasser repareren. Meestal lukt het al binnen 24 uur.

 

Waar kan een vaatwasser lek vandaan komen?

Controleer de aansluitingen

Om zelf de oorzaak te vinden kunt u onderzoeken of de vaatwasser op de juiste manier is aangesloten. Misschien is er namelijk een waterslang losgeraakt. In de handleiding van uw vaatwasser kunt u zien op welke manier alles aangesloten zou moeten worden.

Controleer de onderkant van de afwasmachine

Kantel de machine en inspecteer de bodem om te zien of u daar de oorzaak van de lekkage kan vinden. Trek daarbij altijd de stekker uit het stopcontact. Controleer ook de afvoerpijp en de afvoerslang op defecten.

 

Mogelijk is er een onderdeel losgeraakt en de reden dat de vaatwasser water lekt. Wanneer de afvoerslang is gescheurd, kunt u deze eenvoudig (laten) vervangen.

 

Controleren of deur vaatwasser lekt

De deur van uw vaatwasser heeft een rubberen afsluitstip. Met de jaren zal deze strip opdrogen en slijten. Lekt er water uit de vaatwasser, dan is vaak de deur het apparaat de boosdoener. In dat geval kan de rubberen strip op de deur van de vaatwasser worden vervangen.

  • Vaatwasser lekt water, hoe oplossen?

Hoe gaat Hersteldienst Belgie u help om uw Vaatwasser te herstellen?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.