Vaatwasser warmt water niet meer op

Plotseling warmt uw vaatwasser niet meer op. Het is een veelvoorkomend probleem bij vaatwassers na jarenlange trouwe dienst. Wellicht heeft u geen idee in welke richting de oorzaak gezocht moet worden, want u bent misschien niet opgeleid als technieker. Voor onze witgoed reparatie dienst zijn dit soort storingen aan vaatwassers geen probleem. We assisteren u graag bij het oplossen en repareren van vaatwassers. Sommige vaatwasser problemen kunt u zelf oplossen. We helpen u graag met een aantal tips om de oorzaak van dit probleem te  vinden.

 

Vaatwasser wordt niet warm. Hoe oplossen?

Wanneer de vaatwasser niet meer kan opwarmen, is er een grote kans dat dit veroorzaakt wordt door een defect verwarmingselement.

 

Dit verwarmingselement zorgt dat de vaatwasmachine het water kan opwarmen bij het afwerken van het programma. Is het onderdeel defect, bijvoorbeeld omdat het is doorgebrand, dan zal de vaatwasser het water niet kunnen opwarmen en zal de vaatwasser dus niet goed functioneren.

 

Probleem verwarmingselement vaatwasser oplossen

Of een verwarmingselement nog in orde is kunt u meten met een multimeter. De hoeveelheid weerstand die dit gereedschap meet moet tussen de 15 en 30 Ohm uitkomen. Geeft de weerstand een waarde aan hoger dan 30 Ohm, dan zal het verwarmingselement in de vaatwasser moeten worden vervangen. Dat is geen prijzige reparatie, maar zal wel door een technieker moeten worden uitgevoerd.

 

Een andere veelvoorkomende oorzaak is een defecte thermostaat. Deze regelt het in- en uitschakelen van het verwarmingselement bij het afwerken van het programma. Is de thermostaat  defect, dan kan ook bij een goed werkend verwarmingselement, ervoor zorgen dat de vaatwasser niet goed functioneert.

  • Vaatwasser warmt water niet meer op

Hoe gaat Hersteldienst Belgie u help om uw Vaatwasser te herstellen?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.