Veel voorkomende storingen Bauknecht vaatwassers

Er zijn verschillende merken vaatwassers, waaronder Bauknecht. Ieder merk heeft zijn eigen foutcodes om eigenaren van een vaatwasser te wijzen op problemen en storingen. Een storingscode in het display kan worden getoond om diverse redenen. Wilt u weten hoe u een probleem bij uw Bauknecht vaatwasser kan verhelpen, dan zult u eerst exact moeten weten wat de oorzaak is van de storing. Om u daarbij te helpen hebben we de meest voorkomende storingscodes van Bauknecht vaatwassers in een handig overzicht gezet. 

Lukt het u niet om de storing aan de vaatwasser zelf te verhelpen? Neem dan eens contact op met ons witgoed herstelbedrijf. Onze techniekers komen bij u thuis langs om problemen en storingen aan uw Bauknecht vaatwasser op te lossen.

De betekenis van een Bauknecht storingscode

De storing in het scherm geeft u een indicatie van het probleem met uw Bauknecht vaatwasser. Wat de precieze betekenis is van een storingscode kunt u terugvinden in de handleiding van de vaatwasser.

Om u aan een snelle oplossing van het probleem te helpen, hebben een overzicht gemaakt met de voorkomendste Bauknecht vaatwasmachine storingscodes. Zo kunt u er in korte tijd achter komen of u het probleem zelf kunt oplossen of dat u toch een technieker inschakelt voor het repareren van uw Bauknecht vaatwasser.

De foutmeldingen die uw Bauknecht vaatwasser geeft kunnen verschillende oorzaken hebben. Niet voor iedere foutcode is het overigens nodig om een technieker langs te laten komen, dus kijk eerst zelf of u de storing aan uw Bauknecht vaatwasser zou kunnen oplossen.

De meest voorkomende Bauknecht afwasmachine storingen

E1: Probleem met waterinlaat

E3: Pomp in storing

E4: Defect verwarmingselement

FA: waterlekkage opgetreden

FB: Storing sproeiarm

F1: NTC-sensor moet worden vervangen

F2: Kan wijzen op een probleem met waterbeveiliging of een defecte printplaat

F3: Water wordt niet warm

F4: Probleem met verwarmingselement

F6: controleer de watertoevoer

Oplossing:

Storing F6 kan betekenen dat u vergeten bent de kraan open te draaien. Het kan overigens ook betekenen dat de flowsensor niet goed functioneert. Mogelijk is deze in dat geval vuil. U kunt dit zelf verhelpen door de machine weer uit te ruimen en onderdelen als de sensor, pomp en filters even extra goed te kuisen.

F6 E4: lekkage problemen

Oplossing:

Dit is een gecombineerde storing. Er is iets mis met de vaatwasser met een vervelende storing tot gevolg. Er is namelijk water in de opvangbak gedetecteerd. Koppel de machine los, zowel van water als stroom en schakel een reparateur in om de oorzaak van de storing te achterhalen. In de meeste gevallen is er een lek in het apparaat dat gedicht zal moeten worden.

F7: Probleem met motor

Oplossing:

Door langdurig gebruikt treedt slijtage van de koolborstels op. Dit kan uiteindelijk een motorstoring tot gevolg hebben. Na veel gebruik zullen de koolborstels dus ook vervangen moeten worden. Ook kan het zijn dat de tacho spoel niet genoeg spanning krijgt. Beide problemen kunnen tegen gunstige tarieven verholpen door onze witgoed techniekers. Daarna zal het apparaat weer als vanouds functioneren.

  • Veel voorkomende storingen Bauknecht vaatwassers

Hoe gaat Hersteldienst Belgie u help om uw Vaatwasser te herstellen?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.