Veel voorkomende storingen bij Samsung vaatwassers

Iedereen weet: huishoudelijke klusjes stoppen nooit. U heeft ooit een vaatwasser aangeschaft voor het gemak dat dit apparaat biedt. Een storing aan uw Samsung vaatwasser komt daardoor altijd ongelegen. Ondanks dat vaatwassers van Samsung zeker van goede kwaliteit zijn, kunnen de apparaten na jarenlang trouwe dienst in storing vallen.

 

Onze techniekers zijn professioneel opgeleid voor het herstellen van witgoed en andere huishoudelijke apparaten. Zo behoren ook de vaatwassers van Samsung tot onze expertise. Vertoont uw Samsung vaatwasser mankementen? Onze techniekers komen graag bij u langs om uw vaatwasser te repareren.

 

Er kunnen meerdere oorzaken zijn aan te wijzen voor problemen aan een vaatwasser. Problemen met een Samsung vaatwasser zal zich in veel gevallen op de hieronder genoemde manieren manifesteren.

 

Samsung vaatwassers problemen en storingen

Vuile vaat wordt niet goed schoon

Probleem:

Sproeiarmen van de vaatwasmachine zijn verstopt

 

Oplossing

Klik de sproeiarmen los en reinig de gaatjes nauwkeurig met een pincet of een saté prikker.

 

Er blijft water in de kuip van de Samsung vaatwasmachine staan

Probleem:

De vaatwasser is niet in staat het water af te pompen. Dat gebeurt vaak omdat een voorwerp doorstroming in het filter blokkeert.

 

Oplossing

Zorg er in de eerste plaats voor dat de afvoerslang geen knikken of afknellingen heeft. Haal het filter los uit de bodem en maak het goed schoon onder stromend water. Eventueel kunt u daarbij een borstel gebruiken. Controleer ook de doorvoer dat naar de vaatwasser pomp leidt.

Samsung afwasmachine krijgt geen water

Probleem

Na het starten van het vaatwasprogramma hoort u het aanhoudende zoemende geluid van de pomp. De vaatwasser blijft water pompen tot deze weer wordt uitgeschakeld.

 

Oplossing

  1. Zorg dat de aanvoer slang van de vaatwasser geen knik bevat
  2. Controleer of de kraan volledig open is gedraaid
  3. Controleer of de aanvoer voldoende water kan geven. Bij de meeste vaatwassers is er namelijk een wateraanvoer van zeker 10 liter per minuut nodig.
  4. In de toevoerslang van uw vaatwasser bevindt zich een klein zeefje. Controleer of dit zeefje nog schoon is en water kan doorlaten

Samsung vaatwasser lekt

Probleem

Een plasje water onder uw afwasmachine wijst op een lekkende vaatwasser. Niet iedere lekkage is vanaf de buitenkant zichtbaar.

 

Oplossing

Controleer of de waterslang goed is aangesloten op de kraan. Wanneer deze scheef op de kraan is geplaatst zal deze water lekken.

  • Veel voorkomende storingen bij Samsung vaatwassers

Hoe gaat Hersteldienst Belgie u help om uw Vaatwasser te herstellen?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.