Veel voorkomende storingen bij Siemens vaatwassers

Vaatwassers worden steeds geavanceerder en makkelijker in gebruik. Om uw als gebruiker te laten weten dat er een probleem is met het apparaat laten moderne vaatwassers een code zien in het display. Wilt u weten wat er aan de hand is met uw Siemens vaatwasser dan kan de storingscode in het scherm u vertellen wat de oorzaak is van de storing aan uw vaatwasmachine. We hebben daarom voor u een overzicht gemaakt met de meest voorkomende Siemens foutcodes en de mogelijke oorzaak en oplossing.

 

Wat is de betekenis van de storingscode op een vaatwasser van Siemens

De melding op het display van het apparaat geeft aan dat er een probleem is met uw Siemens afwasmachine. De code op het scherm helpt u met het vinden van de oplossing.

 

Om u te helpen het probleem snel op te lossen, hebben we een overzicht opgesteld met daarin Siemens vaatwasser storingen die onze techniekers regelmatig tegenkomen. Zo kunt u gemakkelijk inschatten of dat u het zelf kunt op kunst lossen of dat u een van onze techniekers inschakelt om uw vaatwasser te repareren.

 

Siemens vaatwasser foutcodes

Foutcode van een Siemens vaatwasser, de oorzaak en mogelijke oplossingen

 

e01: Voedingsmodule defect

e02   Water warmt niet verwarming

e03   Voedingsmodule in storing

e07   Ventilatie is onvoldoende

e09   Siemens afwasmachine heeft geen warm water

e14   flowsensor/flowmeter problemen

e15   Waterlek gedetecteerd

e16   Inlaatventiel geblokkeerd of defect

Probleem

Uw Siemens vaatwasser heeft een inlaatventiel om te regel hoeveel water de machine in kan

 

Oplossing

Het inlaatventiel kan defect raken omdat het onvoldoende wordt gereinigd. Er stroomt water door dit ventiel en daardoor kunnen zich kalkresten afzetten. Maar ook vuil dat van de vaat wordt afgespoeld kan zorgen voor vervuiling van dit onderdeel. Het is dus verstandig om dit ventiel regelmatig te reinigen. Net zoals u zou doen met het filter in de machine.

 

e20   Circulatiepomp in Siemens vaatwasser defect

e21   Circulatiepomp defect

e22   Zeef is vervuild/verstopt

Probleem

Zeef is verstopt

 

Oplossing

Haal de zeef los uit de machine, zodat u deze met de hand kunt reinigen. Let er ook op dat u de randen in de machine goed schoon houdt.

e24 / e25    Verstopt pomp

Probleem

Siemens vaatwasser pomp is geblokkeerd of verstopt

 

Oplossing

Om de pomp van uw Siemens vaatwasser te kunnen reinigen, zal de machine deel moeten worden gedemonteerd. U kunt de zeef en de afdekplaat binnen in de vaatwasser loshalen. Daarna kunt u de pomp verwijderen en handmatig reinigen.

e 27 Siemens vaatwasmachine functioneert niet goed

  • Veel voorkomende storingen bij Siemens vaatwassers

Hoe gaat Hersteldienst Belgie u help om uw Vaatwasser te herstellen?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.