Veelvoorkomende Electrolux vaatwasser storingen

Op het scherm van uw Electrolux vaatwasser kunt u bij storingen vaak een foutcode aflezen. Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor een probleem met uw vaatwasmachine. De storingscode geeft aan in welke richting het probleem kan worden gezocht. Om u te helpen problemen met uw Electrolux vaatwasser zelf op te lossen, hebben we een lijstje voor u opgesteld met daarin de meest voorkomende Electrolux vaatwasser fouten en bijbehorende oplossingen.

 

Lukt het u niet om het probleem met de vaatwasser zelf op te lossen? Schakel dan een van onze reparatie specialisten in. De technieker komt bij u thuis langs voor reparatie van uw Electrolux vaatwasser.

Electrolux vaatwasser foutcodes, oorzaak en oplossing

i10: Geen water

Probleem:

De vaatwasser neemt geen water en kan daardoor niet beginnen met het afwasprogramma

Oplossing:

De aanvoer of afvoer van water is onvoldoende. Vaak is een verstopping de reden. De vaatwasmachine is vuil geworden of er is een blokkade opgetreden. Er is iets in de afwasmachine blijven steken of de aan of afvoerslang is geknikt.

i20: Problemen met de afvoer

Probleem:

Bij code i20 geeft uw Electrolux vaatwasser aan dat het niet lukt om het water weer af te voeren

Oplossing:

Maak de vaatwasser goed proper. Trek de stekker uit het stopcontact en reinig de filters door ze grondig schoon te spoelen en wanneer dat nodig is ook een borstel te gebruiken. Het kan zijn dat er ergens een blokkade is opgetreden, bijvoorbeeld als gevolg van een afgeknelde slang. Ook kan het zijn dat het sifon verstopt is.

 

i30: Neem contact op met onze hersteldienst

Probleem:

Probleem met water in de vaatwasser (lek)

Oplossing:

Wanneer deze code te zien is, haalt u de Electrolux vaatwasser direct van het stroom, draait u de kraan volledig dicht en neemt u contact op met onze witgoed reparatie dienst. Er is een probleem opgetreden dat eerst opgelost zal moeten worden voordat u het apparaat weer kunt gebruiken.

 

10: Waterproblemen

20: Problemen met afvoer van water

30: Waterstop in werking getreden

 

 

  • Veelvoorkomende Electrolux vaatwasser storingen

Hoe gaat Hersteldienst Belgie u help om uw Vaatwasser te herstellen?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.