Veelvoorkomende Miele wasmachine storingen

De vaste leus op de wasmachines van Miele was vroeger ‘Immer Besser’. Duits voor ‘Altijd Beter’. De wasautomaten van Miele staan in België en de rest van Europa dan ook bekend om de zeer hoge kwaliteit en de typische degelijkheid waar onze oosterburen zo beroemd om zijn. Toch is een Miele wasmachine ook aan slijtage onderhevig. Na jaren intensief gebruik kan het dan ook voorkomen dat een Miele wasmachine gerepareerd moet worden.

Betekenis van foutcodes op een Miele wasautomaat

De foutcode die is af te lezen op het digitale scherm van uw Miele wasmachine verteld u wat de oorzaak is van het probleem met de machine. De machine gebruikt een foutcode om een richting te geven waarin de oorzaak kan worden gezocht. In de handleiding van de wasmachine kunt u teruglezen wat de betekenis van een specifieke foutmelding of storingscode is.

 

Om u van dienst te zijn bij het snel oplossen van problemen aan uw Miele wasautomaat, hebben we een aantal tips op deze pagina uiteen gezet. U ziet zo snel of u het probleem zelf zou kunnen oplossen of dat u beter een technieker uw Miele wasmachine kan laten nakijken.

Miele wasmachine met storing laten controleren

De storing op het scherm van uw wasmachine verschijnt daar niet zomaar. Het is niet altijd nodig om een witgoed technieker uw Miele te laten repareren. Sommige problemen aan uw wasmachine kunt u best zelf oplossen.

 

Klantgerichtheid en kwaliteit staat bij ons bedrijf hoog in het vaandel. Onze witgoed techniekers zijn professioneel getraind en hebben kennis van Miele wasautomaten. Bent u dus op zoek naar een service technieker voor uw Miele wasmachine, dan bent u bij ons absoluut aan het juiste adres

De voorkomendste Miele wasmachine storingen

Wanneer uw Miele wasautomaat een storing geeft, kan dat komen door veel verschillende oorzaken. Wilt u snel weten wat er aan de hand is, gebruik dan onderstaand overzicht met Miele storingscodes, de oorzaken daarvan en mogelijke oplossingen.

 

Komt u er niet uit? Maak dan gerust een afspraak met onze Miele reparatie specialisten. We komen graag bij u langs om het probleem snel en vakkundig op te lossen. Bovendien doen we dat ook nog eens tegen zeer interessante tarieven.

Miele foutcode en de oorzaak van de storing

F16: Overdosering van de wasmachine

F50: Motorstoring opgetreden

F53: Storing in snelheidssensor van de wasmachine

F63: Te veel schuim vastgesteld

F22: Watertoevoer geblokkeerd of te weinig water in de machine

Melding Storing Watertoevoer: De watertoevoer is niet optimaal of geblokkeerd

Melding Storing Waterproof: Waterproof-systeem is ingeschakeld op de machine

Melding Storing waterafvoer: Problemen met de wateruitlaat

Melding Code Invoeren: De machine is vergrendeld voor gebruik door derden

F20: Probleem met watertoevoer

  • Veelvoorkomende Miele wasmachine storingen

Hoe gaat Hersteldienst Belgie u help om uw Wasmachine te herstellen?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.