Veelvoorkomende storingen aan Bosch wasmachines

De wasmachines van Bosch zijn populair in België. Niet geheel onterecht, want Bosch maakt wasautomaten en ander witgoed van hoge kwaliteit. Het merk staat dan ook als zeer betrouwbaar te boek. Toch kan het voorkomen dat uw wasmachine van Bosch plotseling in storing valt. Hierdoor kan het nodig zijn uw Bosch wasmachine te repareren.

Waarom uw Bosch wasmachine een foutcode geeft

De code op uw wasmachine zorgt dat u snel de oorzaak van een probleem kunt achterhalen. In de handleiding of natuurlijk de website van onze reparatie service kunt u de Bosch storingscodes terugvinden, samen met de uitleg van het probleem.

 

Om u van dienst te zijn hebben we de belangrijkste tips en de veelvoorkomende foutcodes bij elkaar gestoken. Zo kunt zelf snel kunt inschatten of het nodig is om een witgoed reparateur n te schakelen of dat u het probleem misschien zelf kunt verhelpen. Hieronder treft u daarom een lijst van de voorkomendste Bosch storingscodes.

 

Wanneer een storingscode op het display van uw wasmachine is te zien, kunnen daarvoor verschillende oorzaken zijn. Voordat u overhaast een witgoed technieker inschakelt, loont het zeker om eerst eens rustig te zien of dat u het probleem zelf zou kunnen oplossen.

 

Voor ons is het belangrijk dat de bij ons aangesloten witgoed techniekers de allerbeste service kunnen leveren. Daarom zijn al onze reparatie experts professioneel getraind om Bosch wasmachines te kunnen repareren.

Veel voorkomende Bosch wasmachine foutmeldingen

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom uw wasmachine een storing aangeeft. Wilt u weten wat de oorzaak zou kunnen zijn, dan kunt u het overzicht hieronder raadplegen. Hieronder treft u de voorkomendste Bosch wasmachine storingen aan.

 

Komt u er toch niet uit? Maak dan eenvoudig een afspraak met onze witgoed techniekers. We komen namelijk graag bij u thuis langs om de wasmachine te controleren en wanneer het nodig is deze te repareren.

Foutcode en oorzaak

F01: Problemen met water toevoer

F02: Watertemperatuur niet goed

F03: Problemen met waterafvoer (pomp of filter)

F04: Motorstoring / Koolborstels

 

Probleem:

Fout F04 wil zeggen dat er een probleem is met de koolborstels of de motorsturing.

Oplossing:

Een reset van de wasmachine kan problemen verhelpen. Soms is een onderbreking van de stroomtoevoer de oorzaak van dit probleem. De reden van code F04 kan ook worden gezocht in versleten koolborstels of een softwarefout.

 

F05: Motorstoring of versleten koolborstels

F06: NTC-sluiting

F07: NTC-onderbreking

F08: Deurvergrendeling/ deurslot probleem

F09: Defect Verwarming aansturing / NTC

F10: Communicatie met een module verstoord

F11: Overbelasting motor

F12: Kortsluiting motor

F13: Netspanning te hoog

F14: Netspanning te laag

F15: Temperatuursensor motor

F16: Defecte spoelsensor opgemerkt

F18: Probleem wat waterafvoer of pomp

F21: Koolborstel probleem

F23: Aquastop geactiveerd

F37: Fout in de temperatuursensor/ NTC

F43: Motorstoring / Koolborstels

F57: Trommel kan niet draaien

E01: Aquastop in werking

E02: Verwarmingselement probleem

E05: Problemen met watertoevoer

E06: Watersensor/ waterafvoer

E10: Motorstoring opgetreden

E18: Pompfout

E29: Probleem met wateraansluiting van de toevoer

E23: Water op de bodemplaat vastgesteld

  • Veelvoorkomende storingen aan Bosch wasmachines

Hoe gaat Hersteldienst Belgie u help om uw Wasmachine te herstellen?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.