Veelvoorkomende storingen bij AEG vaatwassers

AEG is zeker een betrouwbaar merk. Al jarenlang vervaardigd dit merk witgoed en andere huishoudelijke apparaten van hoge kwaliteit. Vaatwassers van AEG staan bekend om het goede was en droogresultaat. De vaatwassers van dit merk voeren dan ook jarenlang de verkooplijsten aan. 

Helaas kan ook een AEG vaatwasser defect raken. Ondanks de goede kwaliteit van de machines en de gebruikte onderdelen kan het gebeuren dat het apparaat mankementen gaat vertonen. U kunt in dat geval de AEG vaatwasser repareren, want dat is vaak een interessante optie.

De betekenis van storingen bij uw vaatwasser van AEG

Uw AEG vaatwasser zal een foutmelding geven wanneer er door de machine zelf problemen worden gesignaleerd. In de handleiding kunt u veelal teruglezen wat de betekenis is van een specifieke AEG vaatwasser storing.

Om u te helpen bij vaatwasser problemen, hebben we een handig overzicht voor u samengesteld. We hebben de meest voorkomende problemen en foutmelding van vaatwasser bij elkaar gezet. Zo kunt u snel hoe u een storing kunt verhelpen of dat u er verstandiger aan doet om een professioneel witgoed technieker uw AEG vaatwasser te laten repareren.

Wanneer er een foutcode op het scherm van uw AEG vaatwasser te zien is, kunnen daarvoor verschillende redenen zijn. Een kleine storing kunt u vaak zelf oplossen. Maar voor technische problemen of defecte onderdelen kunt u misschien een beroep doen op een witgoed reparatie bedrijf.

Meest voorkomende AEG vaatwasser foutmeldingen:

Er kan plotseling een foutcode op het display van uw vaatwasser zijn af te lezen. De oorzaak kan divers zijn. In het overzicht hieronder treft u enkele veelvoorkomende foutmeldingen bij vaatwassers van AEG.

I10: AEG afwasmachine krijgt geen water

Oplossing:

Haal de toevoerslang van de kraan en controleer of er voldoende water uit de kraan komt. Een richtlijn is dat een emmer van 10 liter binnen een minuut gevuld moet kunnen worden. Lukt dat niet, dan kan  het zijn dat de kraan is verkalkt en deze vervangen moeten worden. Meestal is een kraan die met moeite open en dicht gedraaid kan worden al een teken dat dit aan de orde is.

Stroomt er wel water uit de kraan, controleer dan of de toevoer- of de waterslag wordt afgeknepen. Bij inbouwvaatwassers kunnen de slangen worden afgekneld achter het apparaat en dat kan leiden tot een te lage waterdruk.

Heeft de vaatwasser geen eigen afvoer, dan kan de afvoer ook zijn aangesloten op de spoelbak sifon.

Bij de installatie van een afwasautomaat kan soms worden vergeten om de stankafsluiter bij de Y-.splitsing op de afvoer weg te halen. De machine kan zijn afvoerwater niet kwijt en de waterstop kan worden geactiveerd, wat ervoor zorgt dat de wateropname wordt gestopt. Het verwijderen van de afsluiter zorgt ervoor dat de machine het water weer kwijt alsnog kwijt kan.

I20: De machine kan water niet afvoeren

Oplossing:

  • De filters van de afvoer zijn vervuild geraakt. Koppel de slang los, reinig deze en plaats deze daarna terug. Zeef en filter moeten goed in elkaar worden geplaatst en met worden vastgezet met een kwartslag.
  • Afvoerslang is geblokkeerd. De slang kan worden afgekneld achter het apparaat.
  • Heeft de machine geen eigen afvoer, dan kan deze ook worden aangesloten op de spoelbak afvoer. Soms is bij de vaatwasser installatie vergeten om een stankafsluiter te verwijderen. De vaatwasser kan daardoor het afvoerwater niet kwijt en de machine kan in storing raken.

I30: De vaatwasser heeft water heeft gelekt in de veiligheidsbodem en geeft daarna een piepsignaal

Oplossing:

De vaatwasser is voorzien van een veiligheidsbodem. Wanneer daar water in lekt, gaat de vlotter drijven en wordt de waterbeveiliging van de toevoerslang in werking gesteld.

I40: Waterniveau van de vaatwasser is niet meetbaar

Oplossing:

Controleer de filters en zeef en start de vaatwasser daarna opnieuw.

I50: Defecte motor van de AEG afwasmachine  

I60: Water in de vaatwasser wordt niet warm  

I70: Vaatwasser kan de temperatuur van het water niet meten  

I80: Problemen met het controleren of de deur van AEG vaatwasser open of gesloten is

Oplossing:

1. De deur van de vaatwasser is geblokkeerd

2. De circulatiepomp heeft een klep, mogelijk staat die niet in de juiste stand.

I90: Machine heeft problemen met het verwerken van de signalen van stuurmodules

  • Veelvoorkomende storingen bij AEG vaatwassers

Hoe gaat Hersteldienst Belgie u help om uw Vaatwasser te herstellen?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.