Wasmachine pompt water niet af en centrifugeert niet

Uw wasmachine lijkt normaal te functioneren, maar schijn bedriegt. Na afloop kan het wasprogramma niet worden afgerond. De wasmachine kan het water niet meer afpompen en het lijkt er ook niet op dat de wasmachine begint met centrifugeren. We leggen u uit hoe u dit probleem zelfstandig op kunt lossen.

Wasmachine centrifugeren niet en pompt water niet af

De wasmachine die niet wil afpompen is een regelmatig voorkomend probleem. Om de oorzaak te kunnen achterhalen zult u een paar simpele tests moeten doen. Wanneer de wasmachine water niet meer kan afpompen, kan de machine ook niet starten met centrifugeren. Om te kunnen beginnen met centrifugeren zal het water eerst onder een bepaald niveau moeten komen.

 

  • Pompt de machine wel water weg bij het was- en spoeprogramma?
  • Wanneer u de machien start met het programma ‘centrifugeren’, ziet u de trommel dan draaien? Zo nee, neem dan eens een kijkje op ons overzicht met andere veelvoorkomende wasmachine problemen.
  • Hoort u de wasmachine water afpompen wanneer u het programma ‘afpompen’ start? Is dat niet het geval kijkt u dan eens bij de andere oplossingen bij wasmachine problemen.

Probleem niet verholpen?

Is het probleem met uw wasmachine niet te verhelpen met bovenstaande tips? Weet u zelf niet wat de oorzaak kan zijn? Neem dan gerust contact op met onze hersteldienst. Er is altijd een witgoed technieker beschikbaar bij u in de buurt. In de meeste gevallen kan uw wasmachine de volgende dag al gerepareerd worden.

  • Wasmachine pompt water niet af en centrifugeert niet

Hoe gaat Hersteldienst Belgie u help om uw Wasmachine te herstellen?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.