Wasmachine start niet met centrifugeren na afloop

Herkent u het volgende probleem bij uw wasmachine? De machine draait het hele wasprogramma af op de normale manier, maar centrifugeert na afloop niet. Het is een veelvoorkomend probleem bij wasmachines. En omdat uw was kletsnat uit de machine komt is het probleem ook nog eens ontzettend vervelend. Natuurlijk wilt u dat uw wasmachine goed functioneert en het probleem snel wordt opgelost. Wilt u weten wat de oorzaak is van het probleem? Onze witgoed techniekers staan voor u klaar met advies.

 

Niet centrifugeren wasmachine: de oorzaak

Het is vaak lastig om de oorzaak van een wasmachine die niet centrifugeert te kunnen vinden. Er kunnen namelijk nogal wat verschillende redenen zijn waarom dit het geval is. Onze witgoed techniekers zijn zeer bedreven en ervaren in het vinden van de oorzaak van een storing. Om u extra van dienst te zijn hebben we hieronder een aantal tips voor u uiteen gezet. Zo kunt u snel zien of u de problemen met het niet centrifugeren van de wasmachine zelf kunt oplossen of dat u beter de hulp van een professional kunt inschakelen.

Oorzaken van niet centrifugeren wasmachine

  • Wasmachine filter is verstopt
  • Centrifuge is uit balans en veroorzaakt storing
  • Wasmachine kan water niet afpompen
  • Wasmachine heeft een ander defect

Mogelijke oplossingen wanneer wasmachine niet centrifugeert

Wasmachine kan water niet afpompen

De wasmachine kan niet beginnen met centrifugeren wanneer het water niet kan worden afgepompt. Controleer of er water is achtergebleven in de machine. Is dit het geval dan kan dat veroorzaakt worden door een geblokkeerd filter van de wasmachine.

 

Is er geen filter verstopt, dan zult u de oorzaak van de storing ergens anders moeten zoeken. Mogelijk is een geblokkeerde afvoerpomp de oorzaak. Controleer de pomp op achtergebleven voorwerpen. Het komt regelmatig voor dat muntgeld, spijkers en schroeven, speelgoed of kousjes in de wasmachinepomp verstrikt raken.

Filter van wasmachine is verstopt of geblokkeerd

Een voorwerp dat verstrikt is geraakt in de bewegende delen van de wasmachinepomp of het filter kan ervoor zorgen dat het water niet kan worden afgepompt. De machine kan daardoor ook niet beginnen aan het centrifugeerprogramma. Gelukkig zijn dit soort storingen relatie eenvoudig zelf op te lossen.

 

Draai de schroefdop van het filter los, en controleer deze met uw vingers op achtergebleven voorwerpen. Mogelijk is de pomp of filter namelijk verstopt geraakt. Verwijder eventuele voorwerpen en plaats de schroefdop terug.

 

Plaats een bak onder de filteropening om het water op te vangen. Omdat uw wasmachine niet heeft kunnen afpompen kunnen er een aantal liter zijn achtergebleven in de wasmachine.

Centrifuge van wasmachine niet in balans

Een teveel aan wasgoed in de wasmachine kan zorgen voor deze typische storing. Het overladen kan zorgen voor schade aan de wasmachine. Zorg er daarom voor dat u niet meer wasgoed in de wasmachine steekt dan volgens de specificatie zou moeten kunnen. Er zou in principe altijd ongeveer een vuist aan vrije ruimte in de trommel van de wasmachine moeten overblijven.

Wasmachine niet centrifugeren: snel oplossen?

Kunt u met bovenstaande tips het probleem aan uw wasmachine niet zelf verhelpen? Neem gerust contact op met onze witgoed techniekers. Ze zijn gespecialiseerd in het oplossen van problemen met wasmachines. Er is altijd een witgoed techniekers beschikbaar om bij u thuis het probleem op te lossen. Neem direct contact op.

  • Wasmachine start niet met centrifugeren na afloop

Hoe gaat Hersteldienst Belgie u help om uw Wasmachine te herstellen?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.