Wasmachine maakt bonkend geluid bij centrifugeren

Wasmachine maakt bonkend geluid bij centrifugeren

 

Een wasmachine die veel herrie maakt bij het centrifugeren is vervelend. Niet alleen zorgt het geluid voor overlast, het is ook nog eens een teken aan de wand dat er iets mis is met de wasmachine. Problemen met een bonkende wasmachine zullen niet uit zichzelf verdwijnen. Onze witgoed specialisten hebben daarom een overzicht met mogelijke oplossingen bijeen gestoken. Zo kunt u zelf aan de slag om de problemen aan uw wasmachine zelf snel op te lossen.

De oorzaak van een vreemd geluid bij het centrifugeren

Wasmachines voeren een zware klus uit. Nat wasgoed kan als snel tien kilo wegen. Het centrifugeren zorgt dan ook voor flinke krachten op de mechaniek in de machine. Een versleten onderdeel of wanneer er meer speling dan normaal zit op een onderdeel kan zorgen voor een hinderlijk bonkend geluid. Kapotte schokdempers, lagers of een uitgelubberde vering zorgt voor een vervelend geluid en kan zorgen voor wasmachine problemen.

Oorzaken van abnormaal geluid bij een wasmachine

  • Wanneer een van de vier schokbrekers van de wasmachine in slechte staat is raakt de machine uit balans en zal dat zorgen voor een bonkend geluid.
  • Een metalen voorwerp dat vast is geraakt tussen trommel en kuip zal zorgen voor het schurende geluid van metaal op metaal wanneer u de was draait.
  • Een wasmachine welke niet goed is gesteld en dus niet volledig waterpas is in disbalans, want kan zorgen voor vreemde geluiden bij het afdraaien van een programma.

Wasmachine defect? Zo kunt u het oplossen!

Let bij het draaien van de was erop dat u niet teveel was in de trommel steekt. Zorg er altijd voor dat u de achterwand van de trommel nog kunt zien.

Oplossingen van problemen bij een wasmachine met lawaai

  • Vervangen van de schokdempers kan de problemen oplossen.
  • Verwijder het voorwerp dat vast is geraakt tussen trommel en kuip van de wasmachine
  • Maakt u wasmachine een hoog snerpend geluid, dan kan er een probleem zijn met de wasmachine lagers. Deze kunt u het beste laten vervangen door een witgoed technieker.
  • Plaats de wasmachine op een vlakke ondergrond.
  • Zorg dat de wasmachine waterpas staat en dat het gewicht evenredig verdeeld kan worden over de vier poten. Zorg er voor dat de contramoer van de pootjes goed wordt aangedraaid. Zo is er geen speling en staat de machine stabiel.

Wasmachine maakt veel herrie

Wanneer u bij het gebruiken van de wasmachine abnormaal veel lawaai ervaart, is er heel waarschijnlijk iets mis met de machine. Schakel de machine direct uit en gebruik deze niet totdat een specialist deze heeft kunnen nazien. In gebruik houden van de wasmachine kan reden zijn voor verdere schade en dan bent u verder van huis.

 

Wanneer uw wasmachine problemen vertoont kunt u het beste contact opnemen met onze witgoed herstel service. Onze techniekers komen graag bij u langs om uw wasmachine bij u op locatie te repareren. Er is altijd een witgoed technieker beschikbaar bij u in de buurt die u  van dienst kan zijn,

  • Wasmachine maakt bonkend geluid bij centrifugeren

Hoe gaat Hersteldienst Belgie u help om uw Wasmachine te herstellen?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.