Vaatwasser lampje knippert maar start niet

Vaakwtruimtes die niet in standby-modus zijn, hebben mogelijk een reset nodig.

Stappen om de vaatwasser te resetten:

 1. Schakel de vaatwasser uit door de stekker uit het stopcontact te halen of door de stroomtoevoer naar de vaatwasser te onderbreken.
 2. Wacht ongeveer 10 minuten om ervoor te zorgen dat alle elektronische componenten volledig zijn uitgeschakeld.
 3. Steek de stekker terug in het stopcontact of herstel de stroomtoevoer naar de vaatwasser.
 4. Controleer of het lampje nog steeds knippert. Als dat niet het geval is, kunt u de vaatwasser normaal gebruiken. Indien het probleem aanhoudt, ga dan verder met de volgende stappen.

Controleren op verstopte filters en afvoerproblemen

 1. Controleer of de filters van de vaatwasser schoon en vrij zijn van verstoppingen. Verstopte filters kunnen ervoor zorgen dat de vaatwasser niet goed kan afvoeren en leiden tot knipperende lampjes.
 2. Verwijder voorzichtig de filters volgens de instructies van de fabrikant en spoel ze grondig af onder warm water om eventuele voedselresten of vuil te verwijderen.
 3. Controleer ook de afvoerslang op eventuele blokkades. Als er een blokkade wordt gevonden, verwijder deze dan voorzichtig en zorg ervoor dat de afvoer vrij is van obstakels.
 4. Plaats de filters en afvoerslang terug op hun plaats en start de vaatwasser opnieuw om te controleren of het probleem is opgelost.

Controleren op waterlekkage

 1. Controleer de vaatwasser op eventuele tekenen van waterlekkage. Een waterlek kan de werking van de vaatwasser beïnvloeden en leiden tot knipperende lampjes.
 2. Controleer de afdichting rond de deur van de vaatwasser op eventuele beschadigingen of slijtage. Vervang beschadigde afdichtingen indien nodig.
 3. Controleer ook de wateraansluitingen en slangen op lekkages. Als er lekkages worden gevonden, repareer deze dan zo snel mogelijk om verdere problemen te voorkomen.
 4. Nadat eventuele lekkages zijn verholpen, start u de vaatwasser opnieuw om te controleren of het probleem is opgelost.

Controleren op elektrische problemen

 1. Controleer of er een probleem is met de elektrische aansluiting van de vaatwasser. Zorg ervoor dat de stekker stevig in het stopcontact zit en dat er geen losse draden of beschadigde kabels zijn.
 2. Controleer ook de zekeringen of stroomonderbrekers die verantwoordelijk zijn voor de stroomtoevoer naar de vaatwasser. Vervang eventuele geblazen zekeringen of schakel de stroomonderbrekers weer in indien nodig.
 3. Als alle elektrische componenten in orde lijken te zijn, kunt u overwegen om een professionele elektricien te raadplegen om het elektrische systeem van de vaatwasser te controleren.

Neem contact op met de fabrikant of een professionele reparateur

Als na het uitvoeren van bovenstaande stappen het probleem met het knipperende lampje nog steeds aanhoudt, is het raadzaam om contact op te nemen met de fabrikant van de vaatwasser of een professionele reparateur. Zij kunnen verdere diagnose stellen en eventuele reparaties uitvoeren die nodig zijn om het probleem op te lossen.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze stappen generieke richtlijnen zijn en dat specifieke instructies kunnen variëren afhankelijk van het merk en model van uw vaatwasser. Raadpleeg altijd de handleiding van de fabrikant voor specifieke instructies met betrekking tot uw apparaat.

Het resetten van de vaatwasser en het controleren op verstopte filters, afvoerproblemen, waterlekkage en elektrische problemen zijn enkele veelvoorkomende stappen die u kunt nemen om het knipperende lampje te verhelpen en uw vaatwasser weer normaal te laten functioneren. Blijf geduldig en methodisch tijdens het proces en raadpleeg indien nodig experts om het probleem snel en effectief op te lossen.

Hoe gaat Hersteldienst Belgie u help om uw Apparaten te herstellen?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.