Wasmachine spoelt niet goed

Wasmachine spoelt niet goed: Onze tips om dit probleem op te lossen

Een perfect werkende wasmachine is essentieel voor een schone en frisse was. Maar soms gebeurt het dat de wasmachine niet goed spoelt en je kleding niet goed schoon wordt. Dit kan erg frustrerend zijn, vooral als je er alles aan doet om je wasmachine goed te onderhouden. In dit artikel delen we een aantal handige tips en oplossingen om ervoor te zorgen dat je wasmachine weer optimaal spoelt en je kleding weer stralend schoon wordt.

Controleer de waterdruk
Het kan zijn dat de waterdruk in je huis niet optimaal is, waardoor de wasmachine niet goed spoelt. Controleer daarom of de waterdruk hoog genoeg is. Dit kun je doen door een emmer onder de kraan te zetten en de kraan volledig open te draaien. Als de emmer binnen een korte tijd gevuld is, is de waterdruk hoog genoeg. Is dit niet het geval? Dan raden we je aan om contact op te nemen met een loodgieter om de waterdruk te laten controleren en eventueel te verhogen.

Controleer de waterinlaat
Een andere mogelijke oorzaak van een slechte spoeling is een verstopte waterinlaat. Controleer daarom of de waterinlaat van je wasmachine vrij is van vuil en kalkaanslag. Dit kun je doen door de toevoerslang los te koppelen en deze door te spoelen met water. Als je vuil of kalkaanslag ziet, kun je dit voorzichtig verwijderen met een zachte borstel en azijn. Zorg er daarna voor dat de waterinlaat weer goed is aangesloten op de toevoerslang.

Reinig de trommel
Een vieze trommel kan er ook voor zorgen dat je wasmachine niet goed spoelt. Vuil en zeepresten kunnen zich namelijk ophopen in de trommel en zo de spoeling belemmeren. We raden je daarom aan om de trommel regelmatig te reinigen. Dit kun je doen door een lege machinewas te draaien op een hoge temperatuur, bijvoorbeeld met een speciaal reinigingsmiddel voor wasmachines. Volg de instructies op de verpakking van het reinigingsmiddel voor het beste resultaat.

Controleer het zeepbakje
Een verstopt zeepbakje kan er ook voor zorgen dat de wasmachine niet goed spoelt. Controleer daarom regelmatig of het zeepbakje schoon is en vrij van zeepresten. Verwijder eventuele resten met een borsteltje en spoel het zeepbakje grondig af met water. Zorg er vervolgens voor dat het zeepbakje weer goed is geplaatst in de wasmachine.

Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel
Een veelvoorkomende oorzaak van een slechte spoeling is het gebruik van teveel wasmiddel. Teveel wasmiddel kan namelijk niet volledig worden uitgespoeld, waardoor er zeepresten achterblijven op je kleding en in de wasmachine. Lees daarom altijd goed de gebruiksaanwijzing van het wasmiddel en gebruik de aanbevolen hoeveelheid. Als je twijfelt, kun je altijd iets minder wasmiddel gebruiken en kijken of dit een positief effect heeft op de spoeling.

Controleer de afvoer
Een verstopte afvoer kan er ook voor zorgen dat de wasmachine niet goed spoelt. Controleer daarom regelmatig of de afvoer vrij is van vuil en andere verstoppingen. Verwijder eventuele blokkades voorzichtig en spoel de afvoer door met water om ervoor te zorgen dat het water goed wegloopt tijdens het spoelproces van de wasmachine.

Laat de wasmachine professioneel nakijken
Als bovenstaande tips geen verbetering laten zien, kan het raadzaam zijn om een professionele monteur in te schakelen. Een professionele monteur kan de wasmachine grondig nakijken en eventuele technische problemen opsporen. Soms kan een defect aan de watertoevoer of een ander onderdeel van de wasmachine ervoor zorgen dat de spoeling niet goed verloopt. Een monteur kan dit voor je oplossen en ervoor zorgen dat je wasmachine weer perfect spoelt.

Met de bovenstaande tips en oplossingen hopen we je te helpen bij het oplossen van het probleem van een wasmachine die niet goed spoelt. Door regelmatig onderhoud te plegen en de nodige controles uit te voeren, zorg je ervoor dat je wasmachine optimaal blijft functioneren. Mocht het probleem aanhouden, aarzel dan niet om een professionele monteur in te schakelen. Zo kun je weer genieten van schone en frisse was, zonder zorgen over een slechte spoeling!

Hoe gaat Hersteldienst Belgie u help om uw Apparaten te herstellen?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.