Wasmachine trommel draait niet

Problemen met de wasmachinetrommel die niet draait: hoe het oplossen?

Een van de meest voorkomende problemen waar veel mensen mee te maken krijgen, is een wasmachinetrommel die niet draait. Dit kan een grote frustratie zijn, vooral als je net een flinke berg wasgoed hebt verzameld en klaar bent om het allemaal schoon te maken. Gelukkig zijn er een aantal mogelijke oplossingen die je kunt proberen voordat je het apparaat moet laten repareren. In dit artikel zullen we enkele van deze oplossingen bespreken, zodat je hopelijk snel weer aan de slag kunt met je wasroutine.

Controleer de stroomtoevoer

De eerste stap bij het oplossen van elk probleem met een elektrisch apparaat is altijd om de stroomtoevoer te controleren. Controleer of de wasmachine correct is aangesloten op het stopcontact en of er geen zekeringen zijn doorgeslagen in je meterkast. Het kan ook de moeite waard zijn om te controleren of er geen algemene stroomstoring in jouw omgeving is.

De deurvergrendeling controleren

Sommige wasmachines hebben een deurvergrendeling die voorkomt dat de trommel draait als de deur niet goed is gesloten. Controleer of de deur van jouw wasmachine goed is vergrendeld. Soms kan er iets tussen de deur en het vergrendelmechanisme zitten, zoals een stukje stof of een klein voorwerp. Verwijder dit indien nodig en probeer het opnieuw.

De transportbeveiliging verwijderen

Nieuwe wasmachines worden vaak geleverd met een transportbeveiliging om te voorkomen dat de trommel beschadigd raakt tijdens het vervoer. Als je de wasmachine net hebt geïnstalleerd of verplaatst, controleer dan of de transportbeveiliging correct is verwijderd. Volg hiervoor de instructies in de handleiding van de machine. Als de transportbeveiliging niet correct is verwijderd, kan dit ervoor zorgen dat de trommel niet draait.

Controleer of de trommel geblokkeerd is

Soms kan er iets vast komen te zitten in de trommel, waardoor deze niet meer kan draaien. Controleer of er geen voorwerpen zoals munten, sleutels, knopen of andere kleine items in de trommel zijn terechtgekomen. Als je iets vindt, verwijder het dan voorzichtig om de trommel vrij te maken. Zorg ervoor dat je geen scherpe voorwerpen gebruikt die de trommel kunnen beschadigen.

Controleer de koolborstels

In sommige gevallen kan het probleem met de draaiende trommel te maken hebben met versleten koolborstels. Koolborstels zijn onderdelen van de motor die verantwoordelijk zijn voor het geleiden van elektriciteit. Na verloop van tijd kunnen deze borstels verslijten en moeten ze mogelijk worden vervangen. Raadpleeg de handleiding van je wasmachine om te achterhalen hoe je de koolborstels kunt controleren en vervangen.

Verhelpen van een motorprobleem

Als je alle bovenstaande stappen hebt gevolgd en de trommel nog steeds niet draait, kan er een probleem zijn met de motor van de wasmachine. Het kan nodig zijn om een professionele monteur te raadplegen om het probleem op te lossen. Een gekwalificeerde monteur kan de motor controleren en eventuele defecte onderdelen vervangen.

Conclusie

Het hebben van een wasmachinetrommel die niet draait, kan een frustrerende ervaring zijn. Gelukkig zijn er verschillende mogelijke oplossingen die je kunt proberen voordat je professionele hulp inschakelt. Controleer eerst de stroomtoevoer en deurvergrendeling, verwijder eventuele transportbeveiliging en controleer of de trommel niet geblokkeerd is door vreemde voorwerpen. Als al deze stappen niet werken, kan er mogelijk een probleem zijn met de koolborstels of motor van de machine. In dat geval is het raadzaam om een professionele monteur te raadplegen. Hopelijk helpt dit artikel je om het probleem met jouw wasmachinetrommel op te lossen, zodat je snel weer kunt genieten van schone en frisse kleding!

Hoe gaat Hersteldienst Belgie u help om uw Apparaten te herstellen?

Als u het formulier invult kunt u zelf aangeven wat het probleem is en wanneer u wilt dat wij uw witgoed repareren. Wij proberen dan de gewenste reparatiedatum in te plannen en nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

U kunt ons ook bereiken via een WhatsAppbericht.